Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

En sık kullanılan 3 dekorasyon tarzı

Yüzlerce dekorasyon stilinin olması kişilerin özgürce ve zevkine göre seçim yapabilmesini kolaylaştırmaktadır.

Dekorasyonda aranan belli özellikler olması, kişilerin zevklerini yansıttıkları dekorasyon stilini uygularken dekorasyon kurallarına uyulması gerektiğini göstermektedir.

minimalist_ev_dekorasyonu-1.jpg

Yüzlerce dekorasyon stilinin olması kişilerin özgürce ve zevkine göre seçim yapabilmesini kolaylaştırmaktadır. Her stilin kendine özgü bir tarzı olup, bu tarzlarınsa yine kendine özgü kuralları bulunmaktadır.

Bohem-dekorasyon.jpg


En sık tercih edilen ev dekorasyonları

  • Bohem tarz ev dekorasyonu

Bohem aslında bir yaşam biçimidir. Zıtlıktan doğan uyum olarak da bilinen bu tarz birbirinden alakasız birçok parçayı bir arada görebileceğiniz, sadece ev dekorasyonunda değil giyim tarzında da birçok hayranı vardır.

bohem.jpg

Farklı renk ve desenlerin bir arada kullanılmasından ortaya çıkan bu stil, günümüzde modern ve farklılık isteyenlerin tercihi oluyor. Bohem dekorasyon da döşemelerdeki kumaş seçeneğinin genelde kadife veya çiçekli kumaşlardan oluşuyor olması dikkat çeken özelliklerinden biridir. Bohem tarzda ev aksesuarları genel olarak eski çalgı aletleri, eski cam vazolar, eski resimler, eski tablolar, bambu ve hasır bu tarzın olmazsa olmazlarındandır.

dekorasyon tarzları.jpg

  • Eklektik ev dekorasyonu

Eklektik tarz farklı dekorasyon tarzlarının bir arada kullanıldığı kişiye özel bir tarzdır. Zıtlıkların kontrast uyumunu yakaladığı bu tarzın belli kalıpları yoktur. Ev dekorasyonu için birçok tarzın belli kalıpları vardır. Farklı akımları ve stilleri bir arada kullanarak oluşturduğunuz eklektik dekorasyon tamamen sizin dekorasyon konusunda kendinize olan güveninizle bağlıdır.

eklektik-tarz.jpg

İçinize siniyorsa, gözünüze uyumlu görünüyorsa eklektik dekorasyonu başarılı bir şekilde uygulamışsınız demektir. Modern, klasik, bohem, country, vintage, retro gibi farklı tarzları yansıtan dekorasyonların size hitap eden parçalarını bir mekânda toplamanız, toplarken de zıtlık uyumu yakalamanız harika bir eklektik tarzı ortaya koymanızı sağlayacak.

dekorasyon.jpg

  • Minimalist ev dekorasyonu

Günümüz şartlarında kalabalık şehirler ve yoğun iş temposunun insanları evlerinde daha sade ve sakinliğe ittiği, son zamanlarda minimalist dekorasyona olan yoğun ilgiden anlaşılıyor. Bu dekorasyon tarzı az eşya çok iş sistemiyle, insanları sadece ihtiyaçları olan eşyalarla evlerini dekore etmeleri konusunda yönlendiriyor.

Minimalist-Dekorasyon.jpg

Yapılan araştırmalara göre fazla eşyanın ve evdeki kalabalığın insan psikolojisinde olumsuz etkilere neden olduğu ortaya çıkmıştır. Evi en az eşya ile dizayn etme fikri evin geri kalan kısımlarında rahat ve huzurlu bir yaşamın sürülmesine imkân sağlamaktadır.  Minimalist dekorasyon daha çok krem rengi, bej, beyaz ve pastel tonlarının hâkim olduğu ve küçük ve kalabalık ojelerinde çok sık kullanılmadığı bir tarzdır. Minimalist dekorasyonda genelde mekânlarda tek bir renk hâkim oluyor ve başka renkler sadece detaylarda kullanılıyor.

Ev dekorasyonuna dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler