Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Duvar kâğıdı yaptırmadan önce bilmeniz gereken duvar kâğıdı modelleri

Duvar kağıdı , kendine has bir tutkalı olan bir iç mekan dekorasyon ürünüdür.

Duvar kağıdı , kendine has bir tutkalı olan bir iç mekan dekorasyon ürünüdür. Dokusu nedeniyle uygulandığı zemine ayrı bir hava ve canlılık katan duvar kâğıdı, dünya standartlarında bir rulo duvar kağıdı genel olarak 53.1000 cm (+%3) ölçülerinde üretilmektedir. Kullanım amaçlarına göre, özel koleksiyon ürünlerde üretilmektedir.

Duvar kağıdı.jpg

Duvar kağıdı uygulanacak bölgenin zemininde kırık, delik, çatlak olmadığından emin olunmalıdır. Duvar kağıtlarının yapılacağı alanda tavan, duvar tadilatları duvar kâğıdı işleminden önce yapılmalıdır.

duvar ustamgeliyor.jpg


Duvar kâğıdı modelleri

Vinil duvar kâğıdı

Silinebilir özelliğe sahip olan duvar kağıtları, kolay temizlenebilir, siline bilinir yapıya sahiplerdir. PVC ile kaplı olduğundan dolgulu bir yapıya sahiptir.

duvar kagitlari ustamgeliyor.jpg

Kâğıt esaslı duvar kâğıdı

Üst ve alt kısmının da komple kâğıt olduğu duvar kağıtlarıdır. Üzerinde vinil kaplı olmadığından dolayı aşırı nemli silinmesi tavsiye edilmez. Nemli bezle silinmesi duvar kağıdınızın ömrü için önemlidir.

duvar kağıdı modelleri ustamgeliyor.jpg

Elyaf (nonwoven) duvar kâğıdı

Duvar kağıdı modelleri arasında özellikle Avrupa ülkelerinde nonwoven (elyaf) duvar kağıdı tercih edilmektedir. Duvar kağıdı Avrupa ülkelerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Daha çok bilinçli tüketicilerin tercih ettiği bir üründür. Vinil yerine tercih edilen bu duvar kâğıdı, uygulandığı esnada mekânın temiz kalmasına olanak sağlarken, söküldüğünde de kolayca duvardan çıkmaktadır.

duvar kağıtları ustamgeliyor.jpg

Tekstil duvar kâğıdı

Pamuk, ipek, keten gibi kombinasyonla üretilen tekstil duvar kağıtlarının alt kısmı ise ya kâğıt ya da elyaf olarak üretilmektedir. Uygulaması diğerlerine nazaran daha zor olan ve aynı şekilde kullanımı da özen isteyen bu kâğıt tipinin maliyeti de diğerlerine nazaran daha yüksektir.

gazete duvar ustamgeliyor.jpg

Doğal duvar kâğıdı

Polyester, hasır, mantar, kâğıt, mika, taş gibi doğal maddelerden üretilen duvar kâğıdı özel üretim teknikleriyle üretilmektedir. Uygulaması ve temizliği oldukça zordur. Genellikle bu duvar kaplama eklem yerlerini belli edebilmektedir.

Üst yüzeyi kâğıt esaslı ve elyaf duvar kağıtları temiz ve çok hafif nemli bezle silinebilir. Vinil duvar kağıtları temiz ve suyu sıkılmış bezle ve süngerle siline bilinir. Kimyasal beyazlatıcılar, çamaşır suyu gibi malzemeler asla kullanılmamalıdır. Siline bilirlik konusunda rulo etiketleri üzerindeki açıklamalar mutlaka okunmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler