Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Duvar Kağıdı Seçimi

Duvar panelleri ile ustamgeliyor duvar kaplama yaptırarak ortama üç boyutlu bir şıklık katabilirsiniz.

Duvar Paneli Nedir?

Duvar panelleri, en basit ifadesi ile kabartmalı duvar kağıdı gibidir. Ancak duvar kâğıtlarına oranla çok daha şık ve kullanışlıdır. Yanmaz, ezilmez, yırtılmaz ve suya dayanıklı olması sebebiyle hem iç hem de dış cephelerde kullanılabilmektedir. Ayrıca hava alabilen yapısı, anti bakteriyel olması, silinebilmesi gibi duvar kağıdında bulunan özellikleri de taşımaktadır. Bu yönüyle duvar kağıdından avantajlıdır.

Duvar panelleri ahşap desenli, taş desenli ve ya tuğla desenli olan panellerdir. Daha bir çok çeşidi mevcuttur ancak en çok tercih edilen modeller bunlardır. Duvar taş kaplama diye tarif edilen de aslında bu panellerdir.

Panel İle Duvar Kaplama Nasıl Yapılır?

Panellerin kullanımı da duvar kâğıtlarına benzemektedir. Temel olarak yapılması gereken panelin duvara yapıştırılmasıdır. Ancak bu iş duvar kağıdına göre çok daha kolaydır. Çünkü ince yapıdaki duvar kağıdı yapıştırılırken istenmeyen yerlere yapışabilir, altta hava kalabilir ya da kaydırma yapabilirsiniz. Paneller kalıp halinde olduğu için tüm bu riskler söz konusu değildir. Kullanma talimatını okuyarak, biraz da el becerinizi kullanarak duvar kaplama panellerini rahatlıkla yapıştırabilirsiniz.

Panellerin sağlam olması için alttaki yüzeyin pürüzsüz olması ve panelin tam olarak yarışması gerekir. Iste bu noktada bir usta yardımı gerekebilir. Çünkü eski ya da pürüzlü duvarlarda işlem uygulamak gerekebilir.

Duvar Kağıdı ile Panel Uyumu

Paneller dekoratif ürünlerdir ve fiyatları bir nebze daha pahalıdır. Iste bu sebeple paneller genelde bir mekandaki tek duvara kullanılır. Aslında bu doğru bir tercihtir. Bu sayede mekana derinlik katılmaktadır. Seçtiğiniz duvar paneli ile duvar kağıdının birbiri ile uyumlu olmasına özen gösterin. Aksi takdirde bütünlük yakalamak zor olacaktır. Bu yüzden ilk olarak paneli seçin ve duvar kağıdı seçenekleri arasından seçtiğiniz panel ile yakışacak olanı tercih edin. Panel modelleri duvar kağıdına nazaran daha sınırlı olduğu için önce panel seçilmelidir. Bu iki dekoratif ürün beraber uygulandığında seyrine doyum olmayan bir sıklığa ev sahipliği yapacaksınız.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler