Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Duvar Kağıdı Kaplama Tüyoları

Duvar kağıdı ne kadar profesyonel kaplanırsa duvar dekorasyonu ustamgeliyor ile o kadar güzel olacaktır.

Duvar Dekorasyonu

Duvarlar artık badana boyanın sınırlarını aşarak dekoratif görünümlere büründüler. Duvar dekorasyonu için bir çok seçenek mevcut. Bu dekorasyonu çeşitli boya seçenekleri ile yapacağınız gibi duvar kağıdı seçenekleri ile de yapabilirsiniz.

İtalyan Boya

Dekoratif bir duvara sahip olmak istiyorsanız İtalyan boya seçenekleri de size hitap edecektir. Belirli temadaki renkler ve desenlerin asil birleşimi olan İtalyan boyalar, rulolar ile değil sünger kullanılarak yapılan değişik teknikler ile uygulanmaktadır.

Beton Duvar

Brüt beton görünümlü duvarlar ise duvarda, kalıptan çıkmış beton duvar görünümü sunan bir duvar çeşididir. Oldukça modern bir görüntü sunan bu yöntem özellikle dış mekanlar bir hayli tercih edilmektedir.

Duvar Kağıtları

Duvar kağıtları eskiden beri çok tercih edilen dekoratif bir öğedir. Binlerce çeşit renk ve desen seçeneği olan duvar kağıtları hem kullanışlı hem de şık olması nedeniyle çok tercih ediliyor. Ancak doğru kaplanmayan duvar kağıdı duvar dekorasyon için oldukça uzak olacaktır.

Duvar kağıdı kaplamadan önce kağıdın yüzeye iyi tutunmasını sağlayacak önlemler alınmalıdır. Duvar pürüzsüz, mat ve temiz olmalıdır. Ondan sonra duvar kağıdı kaplama işine geçilebilir.

Duvar Kağıdı Kaplama İncelikleri

Duvar kağıdı kaplarken kalıpların doğru hazırlanması çok önemlidir. Birbirine oturmayan desenler yamalı bir görünüm sunacaktır. Bu yüzden desenli duvar kayıtlarında  biraz daha fazla olabilir. Çünkü desenleri denk gelmesi için daha fazla kağıt harcanacaktır. Desenlerin tam denk gelmesi için kağıtları keserken mutlaka alttan ve üstten beş santimlik pay bırakın ki gerek olursa kaydırma yapabilesiniz.

Diğer bir önemli husus ise kağıdı yapıştırırken altta kesinlikle hava kalmamalıdır. Eğer hava kalırsa duvar kağıdı kabarıp soyulabilir. Altta hava kalmışsa da kağıdı sökmek mümkün değildir ancak havayı almak mümkündür.

Altta kalan hava az ise iğne ile delik açarak havayı boşaltın ve kağıdı iyice yapıştırın. Hava daha büyük ise de bir çizik atarak havayı boşaltın. Ne olursa olsun altta hava bırakmamaya özen gösterin.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler