Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Duvar Kağıdı Kullanımının İşinize Yarayacak Ufak İpuçları

Profesyonel ustalar ile ustamgeliyor duvar kağıdı kaplama yaptırarak hayatınıza yenilik getirebilirsiniz.

Neden Duvar Kağıdı?

Duvar kağıtları klasik boyalara göre çok daha uzun ömürlü olan malzemelerdir. Silinebilir olması, hava aldırması, anti bakteriyel olması, anti alerjik olması gibi pek çok sebep duvar kağıdı kullanımı için yeterlidir. Ancak en önemli sebep duvar kayıtlarının uzun ömürlü olmasıdır. Desenli olan duvar kağıdı kiri lekeyi belli etmeyecek, gerekirse de silinebilecektir. Hatta çıkmayan bir leke ise üzerine yeni duvar kağıdı yapıştırmanız halinde kapanacaktır. Ancak eviniz boya olsaydı burayı tekrar boyamak gerekecek ama aynı boyayı bulmak imkansız olacaktı.

Evinizin duvarlarında meydana gelebilecek olası bir hasar için mutlaka fazladan duvar kağıdı saklayın. Evinizde kullandığınız duvar kâğıdının aynısından artanları ya da fazla aldıklarınızı saklayın. Çünkü her şey gibi duvar kağıdı modelleri de sık sık değişecektir. Bu ise aynı kağıttan bulmanızı zorlaştıracaktır.

Duvar Kağıdı Seçimi

Duvar kağıdı almadan önce ilk olarak duvar kâğıdının kalitesine karar verin. Çünkü uzun ömürlü olmasında en büyük etken bu olacaktır. Ucuz duvar kağıdı seçenekli illa ki çabuk yıpranacaktır. Bu yüzden biraz daha kalitelisini tercih edin ki harcanan emek ve paraya değsin.

Seçim yaparken ikinci kriter ise desenlerdir. Tek renk, küçük desenli ya da büyük desenli duvar kağıdı seçimi yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken eviniz ile duvar kâğıdının uyumu olmalıdır. İsterseniz mutfak, yatak odası ya da salon için farklı duvar kağıtları seçebilirsiniz. İsterseniz de hepsine uyum sağlayacak olan klasik bir desen seçebilirsiniz.


Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır       

Duvar kağıdı nasıl yapıştırılır diyenler için tek bir cevap yoktur. Duvar kağıdı yapıştırma yöntemleri sevilen duvar kağıdına göre farklılık gösterecektir. Eğer ki duvar kağıdı kendinden yapışkanlı ise ekstra bir şeye gerek yoktur. Ancak duvar kağıdı yapışkanlı değilse buna özel tutkallar kullanılmalıdır.

Duvar kağıdı yapıştırmak ustalık isteyen zorlu bir iştir. Bu yüzden profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. En iyi Ustalara ulaşmak için ustamgeliyordan duvar kağıdı teklifi alarak değerlendirebilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler