Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Duvar Kağıdı Uygulamasında Kalite Standartları Nelerdir ?

Duvar dekorasyonu işlerini ustamgeliyor ustalarına profesyonel olarak yaptırabilirsiniz.

Uluslararası Kalite Standartları

Duvar kağıdı kalitesi uluslararası standartlarda belirlenmiştir. Alman Kalite Güvence Derneği, Federal Çevre Dairesi, Federal Sağlık Dairesi ile 40’tan fazla duvar kağıdı üreticisinin belirlediği ortak kurallara göre duvar kağıtları sağlık ve çevre açısından sakıncasız olmalıdır. Hiç bir duvar kağıdı toksik ve ağır metaller içeremez. Ayrıca bunu içeren pigment ve notaları da kullanamaz. Klor ve aroma içeren çözücülerin kullanımı da yasaktır.


Duvar Kağıdı İçin Gerekli Kontroller

Bu kalite standartlarına uygun olarak aldığınız duvar kağıdını kullanmaya başlamadan önce bir takım kontroller yapın. Duvar dekorasyon için tercih ettiğiniz duvar kağıdı istediğiniz kalite ve miktarda teslim edilmelidir. İstediğiniz renk olup olmadığını kodundan kontrol edin. Ruloları açıp yan yana koyarak renk testi yapın. Malın hatalı ya da defolu olup olmadığını kontrol edin. Bu kriterlerde bir eksiklik, yanlışlık yoksa duvar kağıtlarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Duvar Kağıdı Çeşitleri

Duvar kağıtlarında kullanılan teknoloji ve malzeme nedeniyle pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Mesela sımplex  duvar kâğıdının dış etkenlere karşı dayanıklılığı daha düşüktür. Emboss duvar kağıdında üst kâğıt tabakası ile alt kağıt tabakası özel yapıştırıcı ile duble edildiği için daha dayanıklıdır. Kabartmalar yapılırken figürler kabartıldığı (register emboss) için bu adla anılır. Kabartmalı duvar kağıtlarında kabartma yüksekliklerinin aynı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Dubleks emboss duvar kâğıdı çeşidinde ise duvar kağıdını yapıştırdığınızda alt ve üst katmanların açılmamasına dikkat etmelisiniz.


En Kaliteli Duvar Kağıdı

Dünyada en çok tercih edilen duvar kağıdı vınyl esaslı duvar kaplamasıdır. Diğer duvar kağıtlarına nazaran daha kalitelidir. Bu yüzden duvar kağıdı metrekare maliyeti daha fazla olabilir. Güneş ışığına daha fazla dayanıklıdır. Kolay kolay renk atmaz. Silme ve hatta fırçalamaya uygundur. Banyo gibi ıslak ve nemli yerlerde kullanılabilir. Kabarma yapmaz, uygulama sonrası ek yerleri belli bile olmaz.

Beton duvar üzerinde bu duvar kağıtları kolaylıkla uygulanabilir. Hatta boyanabilir duvar kağıtları üstten boyanabilir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler