Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Duvar boyanızdan sıkıldıysanız 4 adımda kendi kendinize boyaya bilirsiniz

Eğer evdeki boyanızdan sıkıldıysanız ve yeni bir renge boyamak istiyorsanız işte kendi başınıza kolayca boyama yöntemi:

Eğer evdeki boyanızdan sıkıldıysanız ve yeni bir renge boyamak istiyorsanız bu işi kendi başınıza nasıl kolay bir şekilde yapabileceğinizi madde madde anlatacağız. İşte odanızı kolayca boyamanız için dikkat etmeniz gereken püf noktalar:

boya badanada poşetleme.jpg

  • Boyanacak olan odadaki tüm mobilyaları toparlayın

İlk olarak boya işlemine başlamadan önce, çevrenizdeki tüm eşyaları etraftan kaldırmanız olacaktır. Daha sonraki işiniz ise boyanacak odanın zeminini özel muşamba poşetle veya gazete kâğıtları ile tamamen kapatmak olacaktır. Aksi takdirde boya işine başladığınızda ister istemez akıtıp damlatacağınız boyalar temizleme kısmında işinizi oldukça zorlaştıracaktır.

duvar yüzeyi temizleme.jpg

  • Duvar yüzeyini temizleyin

Boya badana işlemi yapılacak olan duvarın yüzeyinin tamamen temizlenmesi gerekir. Kir, pürüz, çeşitli lekeler su ile temizlenmelidir. Bir sonraki işlem olarak da duvarda var olan belli başlı çatlaklar, çivi izleri, boya ıspatulası ile kazınmalı ve özel macunu ile kapatılmalıdır. Macun kuruduktan hemen sonra boya badana işlemine başlayabilirsiniz. Boya işi, temiz ir yüzeye yapılmadığı takdirde nemli ve pis yüzeylerde çatlamalara neden olmaktadır.

boya badanaustası.jpg

  • Duvar ve tavan birleşimleri, prizler ve pencereleri boya bandı ile bantlayın

Boya işlemine başlamadan önce mutlaka priz kenarlarını, pencere duvar bitişiklerini, tavan ile duvarın birleştiği kısımları bantlayın ve boya yaparken taşırma, bulaştırma durumu ile tedirgin olmayın. Boya işi bittikten sonra yapıştırmış olduğunuz bantları sırayla çıkarın. Boyanızda son işlem olarak da bantları çıkarttıktan sonra gerekli yerleri boyayarak yapın.

boya fırçası.jpg

  • Fazladan boya fırçası ve rulosu bulundurun

Duvar boyası yeterince verimli olsun istiyorsanız boya işine başlarken fırçalarınızın yeterli olup olmadığından emin olmalısınız. Herhangi bir fırça talihsizliğine uğrarsanız elinizdeki yedek boya fırçası ile sorunsuz bir şekilde işinize devam edebilirsiniz. Aynı zamanda unutmamanız gereken önemli bir diğer nokta ise yapacağınız boya işleminde rulo ile boyanacak yerlerin ayrı, fırça ile boyanacak yerlerin ayrı olmasıdır. Duvar yüzeyini boyarken rulo kullanmanız, duvarınızda iz kalmamasına yardımcı olacaktır. Fırça ise duvarınızda kesme kısımlarında, ince çıkıntılarda gerekli olacaktır.

Boya ve Badana işleriniz için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler