Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kartonpiyerin toz ve tadilatından kurtaran yeni ürün stropiyerler evlerin yeni gözdesi

Kartonpiyer’in tozundan toprağından kurtaran yeni bir dekorasyon ürünüyle tanışmaya hazır mısınız?

Bundan yıllar önceye kadar ülkemizde yalnızca kartonpiyer malzemesi ummalı ve pis bir çalışma ile alçıdan üretiliyordu. Evlerde tavanlara, kirişlere dekor amaçlı yapılacağı zaman ise ev içerisinde tadilat işi haline gelen, kırılmalı dökülmeli tozlu topraklı bir ortam oluşuyordu.

kartonpiyerustası.jpg

Çoğu zaman kişilerin sırf bu tadilat işlerinden uzak olmak için kartonpiyer yaptırmadıkları da en sık söylenen şikayetler arasındaydı. Oysa şimdi aynı görüntüye sahip yeni bir malzeme ile üretilen ve evlerde tadilat, toz, pislik gibi hiçbir ibarenin olmadığı bir ürün olduğu bilinmektedir.

storpiyer.jpg

Stropiyer nedir?

Poliüretan köpüğünün kalıpta istenilen modellerde, ölçülerde ve kalınlıklarda preslenmesi ile elde edilen tavan ve duvar dekorasyon malzemesine denir.

storpiyer uygulaması.jpg

Stropiyer uygulaması ve yapımı için;

  • Stropiyer uygulanacak perdelik ölçüsüne uygun malzeme yeterli ölçülerde hazırlanmalıdır.
  • Kartonpiyer kotu denilen ölçüler tavandan ve duvardan metre ve ip yardımıyla ölçülür.stprpiyer.jpg
  • Ölçü işleminden hemen sonra temiz bir kova içerisine gerektiği kadar saten boya hazırlanır.
  • İlk olarak perde plakası denilen stropiyerler yapıştırılır.Stropiyer-perdelik.png
  • Daha sonra perdelik plakasının üzerine strafor kartonpiyer yapıştırıp ilk olarak perdeliği bitirmek suretiyle montajlanır.
  • Montaj işi bittiği zaman temiz bir fırça ve su yardımıyla silerek temizlenir.
  • Açık ve boşluk kalan yerleri saten alçı yardımıyla doldurularak kuruması beklenir. Daha sonra asıl malzemeye zarar vermeden fazlalık kalan kısımlar temizlenir.storpiyer-.jpgUygulanacak mekânda dikkat edilmesi gereken stropiyerin en doğru ve estetik bir şekilde olması için, yapılacak olan stropiyer perdelik ölçüsü doğru bir şekilde alınmalıdır. Krtonpiyer kodu adı verilen tavan ve duvarın kodlarını net olarak 90 derecelik bir duvar merkezinden çıkartılmalıdır.

    tavan-storpiyer.jpg

    Kartonpiyeri yapıştırırken alt ve üst diş arkalarına gerektiği kadar hazırlamış olunan yapıştırma alçısı sürülmeli. Sürülecek olan yapıştırma alçısı eğer fazla sürülürse taşarak stropiyerin kullanılamaz hale gelmesine neden olacakken, yapıştırıcı alçının az sürülmesi stropiyerin yeteri kadar yapışmamasına neden olacaktır.

    storpiyer-ustası.jpg

    Köpüklü kartonpiyer yaparken en sık yapılan hatalar ise şöyledir; tavan ve duvar kodunu yanlış almak yahut hiç almamak, köşe merkez ve ek yerlerini yamuk veya fazla kesmek, yapıştırma alçısını fazla yahut az koymak, metreye, çırpıya uymadan yamuk olarak yapıştırmak, stropiyer temizlenmeden veya yıkanmadan yapıştırmak.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler