Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İşini iyi yapan bir boya ustası bulmak için bilmeniz gereken 7 madde

En sık karşılaşılan sorunlardan biri olan iyi boya ustası bulma, kişilerin çoğu zaman işin ustası olmayan kişilerle çalışmasına neden olur.

Boya badana işi hakkında yapılan son araştırmalara göre en sık şikâyetlerin boya ustalarının bu konuda yetersiz olmasından kaynaklandığı yönünde olmuştur. İlk şikâyetin boya badana ustası konusunda olması bu konuda yetersiz olan kişilerin yeterli olduklarını düşünerek yahut boya işini yapabileceklerine inanarak bu işe girmelerinden dolayı

Boya Badana Ustası-.jpg

Son yıllarda en sık karşılaşılan şikâyetlerden bir olan iyi boya ustası bulma konusu, kişilerin zorlanmasını ve çoğu zaman ise işin ustası olmayan kişilerle çalışmasına neden olmaktadır.

Boya ve badana Hizmetleri.jpg

Bir evin boyasının kirli, eski ve yıpranmış olması ev ne kadar düzenli ve temiz olursa olsun kötü gösterecektir. Eğer sizde bu veya benzeri durumlardan dolayı boya badana yaptırmak istiyorsanız işe dikkatli olmanız gereken 2 husus bulunmaktadır.

boya fiyatları ustamgeliyor (3).jpg

Bunlardan ilki işinde deneyimli bir boya badana ustası, ikincisi ise kaliteli bir boya seçimidir. İşe ilk maddeden başlayacağımızda boya ustasının özellikleri şöyle olmalıdır:

Boya badana ustası.jpg

Boya badana ustasının özellikleri:

  • İlk olarak tercih edeceğiniz ve evinizin duvarlarını emanet edeceğiniz ustanın ‘’İnşaat ustası yeterlilik belgesi’’ ’ne sahip olmasına özen göstermelisiniz. Bu belki boya ustasının belli bir seviyeye gelmiş olduğunu ve işini iyi yapabildiği anlamına gelmektedir.
  • Boya ustası yaptığı işte müşteri memnuniyetini gözetmeli, müşteri ile kuvvetli bir iletişim sağlayabilmeli.
  • Boya ustası işe başlamak ve işi teslim etmek için belli tarihler vermeli ve bu tarihe riayet etmeli.
  • Boya ustası kullanacağı boyanın kaliteli olmasına özen göstermeli ve yanlış bir boya renkleri tercihinde ev sahibini uyarmalı.
  • Duvar yüzeyinde eğer çatlaklar, çivi delikleri ve benzeri hasarlar varsa usta bunları boya öncesi düzeltmeden işe başlamamalı ve bunun için ekstra para talep etmemeli.
  • Boya badana işini yapan usta, işin çabuk bitmesi için işi hızlı yapmamalı ve mutlaka boyanın ikinci katını da vurmalı.
  • Boya işini temiz yapmalı ve zemine, mobilyalara boya sıçramaması için önceden önlem almalı. Kısacası boyarım çıkarım zihniyetinde olup işi pis, hızlı ve üstün körü olmamalı.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler