Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dış cephe mantolamanın insan hayatındaki önemini gösteren 5 madde

Konutların dış cephe duvarında olmayan mantolama uygulamasından dolayı oldukça fazla ısı kaybı yaşadığı herkes tarafından bilinmektedir. Dış cephe mantolama sayesinde binaların, dairelerin yaz aylarında bunaltıcı sıcaktan, kış aylarında ise dondurucu soğuktan etkilenmemesi sağlanır.

Binaların inşası bittikten ve son sıvalama zamanı geldikten hemen sonra uygulanan mantolama levhaları sayesinde duvar içinde yer alan demirlerin yağmur, kar, rüzgar gibi olumsuz hava şartlarından korunması sağlanarak konutun ömrü uzatılır ve aynı zamanda konut içi ısı ve enerji tasarrufu sağlanır.

Dış cephe mantolama uygulandığı konutta ısı kaçaklarını önlerken aynı zamanda da gereksiz ve fazla olan enerji (yakıt) içinde kesin çözüm olur. Dış cephe mantolama sayesinde birçok avantajında otomatik maliki olan konut sahipleri, dış cephe mantolamanın varlığı ile şimdi sıralayacağımız durumların sahibi olurlar.

Dış cephe mantolama ile ısı yalıtımı

Dış cephe mantolama, bir konutun dış cephesine usulüne uygun bir şekilde uygulandığı takdirde ısının korunmasını %70 oranla en fazla sağlayan mantolama şeklidir. Bu uygulama sayesinde yaşam mekanlarında sahip olunan ısı, enerji tasarrufunu da beraberinde getirmektedir. Az oranda yakılan yakıt ile ısınan ev, dış cephe mantolama olmadığı takdirde oldukça fazla oranda yakılan yakıtta bile ev içinde ısınma süresi oldukça kısadır. Dış cephe mantolamanın olmamasından dolayı ısının kısa süre içinde dışarıya çıkılması, maddi manevi kişileri yıpratmaktadır. Aksi durumda ise dış cephe mantolamanın insanlara en cazip gelen  yönü ciddi oranda ısı yalıtımı sağlamasıdır.

Dış cephe mantolama ile enerji tasarrufu

Konutlarda ısıtma veya soğutma ihtiyacı için kullanılan ısı enerjisinin  oluşturduğu C02 karbon salımını da en aza indirerek çevreye ve atmosfere olan zararlı karbon salımını yok denecek kadar aza indirmektedir. Bundan dolayı dış cephe mantolama insanların ısınabilmelerini sağlarken aynı zamanda da enerji tasarrufu sağlayarak yakıtın az kullanılmasını ve atmosferinde en az şekilde kullanılmasını sağlamaktadır.

Dış cephe mantolama ile rutubet/ küf/ mantar

Dış cephe mantolama sayesinde elde edilecek olan havanın kalitesi oldukça yüksektir. Bu sayede yaşam alanlarında oluşmayan nem, rutubete, rutubet ise küf ve mantar gibi bakteri üretimine engel olmaktadır. İnsan sağlığını ciddi oranda tehdit eden rutubet oluşumu, dış cephe mantolaması olmayan konutlarda yahut usulüne uygun olmayan konutlarda görülmektedir.

Mantolama sistemi olmayan konutlarda uzun süre yaşayan kişilerin (özellikle yaşlı ve çocuk) kronikleşen üst solunum hastalıkları ortaya çıkmaktadır.

Dış cephe mantolama ile sağlıklı ve konforlu yaşam

Dış cephe mantolama olmayan konutların rutubet, küf ve mantar gibi bakteri oluşumlarına neden olduğunu bir önceki madde belirttik. Bu tarz ortamlarda uzun süreli yaşamanın da insan ve özellikle hassas bünyeye sahip olan yaşlı ve çocuklara etki ettiğinin de altını çizdik. Buradan çıkan sonucun dış cephe mantolama sistemi olmayan konutlarda sağlıklı bir yaşamın mümkün olmayacağı oldukça açık. Dış bölgesinin mantolaması muntazam bir şekilde yapıldığı takdirde sağlıklı bir yaşam alanı elde etmek mümkün iken aynı zamanda mantolama sayesinde kişiler yaşadıkları mekanların çok da konforlu olmasını sağlamaktadırlar. Eğer sizde hem sağlıklı hem de konforlu bir evde yaşamak istiyorsanız mutlaka dış cephe mantolamanın usulüne uygun bir şekilde yapılmış olmasına özen göstermelisiniz.

Dış cephe mantolama ile estetik görünüm

Dış cephe mantolama ile binanın iç donatısı yağmur, kar,rüzgar gibi olumsuz hava şartlarından etkilenmez, konut içinde yakıt tasarrufu sağlanır ve insan sağlığını tehdit edecek sağlık problemine neden olacak rutubet, mantar gibi olumsuzluklar yaşanmazken öte yandan da dış cephenin yağmur ve kar suyundan aşınmaması da sağlanmaktadır. Bu sayede hep diri duran dış cephe estetik bir görüntüye de sahip olur. Dış cephesi olmayan binalar ile dış cephesi olan binaların görünümleri arasında uçurum bulunmaktadır.

Mantolama fiyatları ne kadar?

İç cephe mantolama, dış cephe mantolama gibi tüm mantolama fiyatları konusundan sıklıkla aldığımız ‘’mantolama fiyatları’’ konusunda verilecek olan en doğru cevap yaptırmak istediğiniz bölge doğrultusunda olmaktadır. Örneğin; dış cephe mantolama fiyatları konusunda ustamgeliyor.com sitesine girin yaparak dış cephe mantolama kategorisine tıklayarak ücretsiz bir şekilde talep oluşturabilirsiniz.

Bu alanda karşınıza çıkacak olan ‘’ücretsiz teklif al’’ yazılı butona tıklayarak karşınıza çıkacak olan talep formu sayesinde istediğiniz özellikleri içinde barındıran bir formu doldurarak istediğiniz gibi bir talep oluşturabilir ve elini çabuk tutan toplam yedi ayrı mantolama ustası tarafından ‘’mantolama fiyatı’’ alırsınız.

Yedi ayrı mantolama ustası/firması tarafından alacağınız fiyat teklifi sayesinde istediğiniz usta/firmanın teklifini tercih ederek işinizi gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler