Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Mantolama Sisteminde Yanlış Bilinen 5 Doğru

Elbette her konuda olduğu gibi yalıtım/mantolama işleminde de çeşitli yanlışların insanlar tarafından benimsenerek sanki doğruymuş gibi kabul edilmesi söz konusudur.

Doğru olan bilginin yayılması ve mantolama sistemi hakkında oluşan yanlış bilgilerin, doğal enerji kaynaklarını koruma konusunda oldukça etkili bir yöntem olan mantolama sisteminden uzak durmalarına neden olarak maddi manevi zarara uğramasına neden olmaktadır.

Mantolamada doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

Aklınıza gelebilecek her konu ve sistem hakkında mutlaka insanların varsayımlar üzerine inandıkları yahut yanlış anlaşılmaları doğru kabul ettikleri bir gerçektir.

İncelemiş olduğumuz mantolama sistemlerinde ise yine aslında var olmayan ancak doğruymuş gibi kabul edilen yanlışları sırası ile yazarak, doğrularının neler olduğu konusunda sizleri aydınlatacağız.

Mantolama sisteminde yanlış bilgi; ‘’Dübeller bina yüzeyini delerek binanın sağlamlığını etkilemekte’’

Betondan yapılan sağlam bir binanın mantolama sistemi için kullanılan zayıf dübellerden etkilenmesi mümkün olmayan durumlardan biridir. Örneğin; yüzey alanı 10 bin cm2 olan bir plakada; açılan dübel alanı yalnızca 4,71 cm2’dir. Bu durum ise oransal olarak 10 binde 5’in altındadır

Mantolama sisteminde yanlış bilgi; ‘’Mantolama malzemeleri kanser yapıyor!’’

Günümüzde birçok madde ve malzemenin kanserojen madde içerdiği gerçeği, kişilerin mantolama malzemelerinde de aynı sonucun olacağı konusunda kesin bilgiymiş gibi kabul ederek yaymaları, doğru sanılan yanlışların başında gelmektedir.

Yani mantolama malzemeleri kanserojen madde içermiyor! Aksine mantolama sisteminde kullanılan çeşitli malzemeler, gıda sektöründe de kullanılıyor.

Avrupa ülkelerinde tercih edilen hammadde ve teknolojiyle birlikte üretilen gıda sisteminde bile itimat ile kullanılmaktadır.

Mantolama sisteminde yanlış bilgi; ‘’Daha az fiyat için daha ucuz malzeme kullanılabilir’’

Bu durum oldukça yaygın olarak yapılan yanlışların başında gelmektedir. Bu yalnızca mantolama uygulaması için değil tüm işlemlerde en ucuza kaçılmasının sakıncalı olduğu açıkça bilinen ve hatta atalarımız tarafından ‘’ucuz etin yahnisi yenmez’’ gibi bir atasözü ile de tasdik edilen bir durumdur.

Mantolama işlemini daha uyguna getirebilmek için yapılan ‘’ucuz mantolama malzemesi’’ tercihinizde aksine istediğiniz gibi bir sonuca ulaşamayacak, tam tersi maddi olarak zarar etmiş olacak, manevi olarak da yıpranmış olacaksınız.

Aksine mantolama yaptırırken yapacağınız tercihte orta veya yüksek kalitedeki malzemeyi tercih etmeniz, uygulanan mantolama sisteminin amacınıza ulaşmasını sağlayacak ve bina ömrü ile aynı ömre sahip olacaktır.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler