Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Mantolamasız konut sahiplerine caydırıcı ceza!

Mantolama, ısı yalıtımı insanların konforlu mekanlarda yaşaması için gerekli olan ve aynı zamanda yaşam alanlarındaki sağlıklı atmosferi sağlayabilmek için gerekli olan bir ihtiyaçtır.

Yeni olarak inşaa edilen binalarda resmi zorunluluk gereği uygulanan ısı yalıtım, mantolama işlemi ‘’2000 yılında Binalarda ısı yalıtım yönetmeliği’’ tarafından zorunlu olarak resmiyete geçmiştir.

2000 yılında resmi gazetede yayınlanan açıklama yazısı ile birlikte bu tarihten sonra yeni olarak inşa edilen konutlarda mantolama işleminin uygulanması zorunlu hale gelmiştir.

Mantolama yaptırmayanları ne gibi cezalar bekliyor?

Mantolama işlemi 2000 yılında resmi olarak zorunluluk gerektiren bir uygulama olup, bu tarihten sonra yapılmakta olan yeni konutların hepsinde mantolama işlemi zorunlu olarak yapılmaktadır.

Çokça merak edilen sorulardan biri olan mantolama zorunluluğuna eski konutları da  kapsayıp kapsamadığı konusuna açıklık getirerek; ısı yalıtım, mantolama işleminin eski olan konutlar için de zorunlu olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, mantolama yapılmayan konut sahiplerini nasıl bir ceza yaptırımı bekliyor?

Gerek eski gerekse yeni konut sahibi kişilerin konutlarında yalıtım sistemi bulunmuyorsa resmi olarak konutu kiralama, satma, doğalgaz ve kombi bağlatma hakkına sahip olmuyor ve konutun kullanımı resmi olarak mümkün olmuyor. Bu durumda ise konut sahiplerinin mantolama yaptırması zorunlu bir hal alıyor.

Mantolamanın insan sağlığına yararı nedir?

Isı yalıtım için konutların çeşitli bölgelerine uygulanan mantolama işlemi insan yaşamının kalitesini arttıran oldukça etkili uygulamalardan biridir. Bu işlem sayesinde yaşam alanlarında insanların sağlıkları için ihtiyaç duyduğu dengeli atmosfer sağlanarak ihtiyaç duyulan gerekli havaya ulaşılmaktadır.

Dış cephe mantolama, iç cephe mantolama olan konutlarda rutubet, küf, ısınmama gibi insan sağlığını birinci dereceden etkileyecek ve çeşitli üst  solunum rahatsızlıklarına neden olacak durumlar yaşanmamaktadır.

Mantolama olmayan konutlarda; evler gerektiği gibi ısınmaz, yüksek miktarda yakılan ısı, ev içinde kısa süre kalarak hızlı bir şekilde yok olur. Isınıp soğumaların dengesizliği ile birlikte yaşanan nem dengesizliği yüzünden rutubetlenme, küflenme, mantar gibi bakteri üreterek insan sağlığını ciddi oranda tehdit eden unsurlar yaşanmaya başlar.

Bu tarz insan sağlığını tehdit eden ve kişilerde (özellikle çocuk ve yaşlılarda) kronik üst solunum hastalıklarına neden olan durumlar yaşanmaktadır. Dış cephe mantolama uygulaması sayesinde rutubetin konutlarda yer etmemesi ve aynı zamanda konutun ısınmaması gibi problemlerin yaşanmamasına öncülük etmektedir.

Bundan dolayı insan sağlığı için oldukça önemli olan mantolama uygulaması aynı zamanda enerji tasarrufu içinde önemli bir unsur olarak görülerek resmi olarak zorunlu bir hale getirilmiştir.

Dış cephe mantolama ile ne kadar tasarruf sağlarım?

Dış cephe yalıtım işlemi sayesinde yaşam alanlarındaki konfor sağlanarak kişilerin çok daha sıcak ve temiz mekanlarda yaşaması sağlanmaktadır. Birçok mantolama işlemi içinden en önemlisi olarak görülen ve yine birçok mantolama uygulaması içinden en etkili yalıtım uygulaması olarak kabul edilen dış cephe mantolama işlemi, kişilerin yaşam alanlarını en iyi şekilde ısıtarak, enerji yakıt tasarrufu sağlamaktadır.

Kişilerin yakıttan %60 oranında bir yakıt tasarrufu sağlamasına yardımcı olan dış cephe mantolama işlemi sayesinde doğalgaz faturasında ciddi oranda bir düşüş yaşanmaktadır.

Aynı zamanda da enerji tasarrufu sayesinde doğaya olan yararı ile dış cephe mantolama işlemi dört duvarı ve bir çatısı olan tüm konutların olmazsa olmazları içinde yer almaktadır.

Binanın dört bir yanını adeta bir kabuk gibi çevreleyerek saran mantolama işlemi sayesinde ise, iç cephe mantolama uygulamasına nazaran çok daha etkili bir yakıt tasarrufu sağlamakta ve hem doğaya hem de bütçenize oldukça etkili bir yalıtım kazandırmaktadır.

Mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama uygulaması binaların ses ve ısı yalıtımı sağlayan bir izolasyon sistemidir. Uygulandığı alanda bütünlemesine bir ısınma sağlayarak yoğuşmalara engel olup %50 oranında bir ısınma sağlamaktadır.

Bu uygulama çoğunlukla strafor, polistren temelli ürünler ile yapıştırıcı ve sıva ile uygulanmaktadır.

Mantolama fiyatlarında m2 fiyatları kullanılan dış cephe mantolama malzemesinin fiyatlarına göre değişim göstermektedir. Taş yünü mantolama işlemi birçok mantolama ürününe nazaran en ideal ve en pahalı olanıdır.

Mekanınıza uygulatmak istediğiniz mantolama işlemi için size en ideal olan mantolama fiyatı öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken işlem ustamgeliyor.com sitesinde yer alan; MANTOLAMA İŞLERİ sayfasına giriş yaparak mantolama alanında isteğiniz içerikte bir talep oluşturmak olacaktır.

Yüzlerce hizmeti bir çatı altında birleştiren ustamgeliyor.com sitesi sayesinde öğrenmek istediğiniz dış cephe mantolama fiyatı için, sistemde pratik ve ücretsiz bir şekilde oluşturacağınız talep ile kısa sürede yedi ayrı mantolama firması tarafından fiyat alabilir, bütçenize en uygun olan fiyatı tercih ederek dilediğiniz mantolama firmasına işinizi yaptırabilirsiniz.

Dış cephe mantolama m2 fiyatları alanında merak ettiğiniz sorunun cevabı olarak ücretsiz bir şekilde oluşturacağınız talep sayesinde merak ettiğiniz sorunun cevabını kolaylıkla alabilir, istediğiniz zaman istediğiniz hizmetten yararlanabilirsiniz.

İç cephe mantolama hangi durumlarda uygulanır?

İç cephe mantolama işlemi, çoğunlukla bina mantolama uygulaması olmayan konutlarda uygulanmaktadır. Dış cephe mantolama işlemi kadar yüksek bir etkiye sahip olmasa da, iç cephe mantolama bulunan bir evin ısınma süresi oldukça hızlıdır.

Isının muhafaza edilmesini sağlayan mantolama uygulaması sayesinde kayıt tasarrufu sağlanırken, ısının mekan içinde muhafaza edilmesi de sağlanmaktadır.

İç cephe mantolama işleminin uygulandığı alanlara gelecek olursak; en başta dış cephe mantolaması olmayan mekanlardır diyebiliriz. Çoğunlukla eski konut olup binadan dış cephe mantolama için belli bir birliğin sağlanmadığı yaşam alanlarında kişiler yalnızca kendi konutlarına iç cephe mantolama uygulatarak yalıtımı sağlamaktadırlar.

İç cephe mantolama uygulamasının sıklıkla tercih edilmesinde bir diğer etkili yöntem ise konutta aslında var olan mantolamanın doğru yöntemlerle yapılmamış olması ve bundan dolayı konutu gereği gibi ısıtmıyor oluşundandır. Bu tarz durumlarda takviye olarak iç cephe mantolama işlemi sıklıkla tercih edilmektedir.

İç cephe mantolamanın faydaları nelerdir?

İç cephe mantolamanın hangi durumlarda sıklıkla tercih edildiğini gördükten sonra yapılacak olan uygulamanın yani iç cephe mantolamanın diğer mantolama uygulamalarına nazaran ne gibi yararları olduğunu da inceleyeceğiz. Dış cephe mantolamanın binanın yüzeyinde olmaması, bina yönetiminin bu alanda belli bir birliğe sahip olmayışı, kat maliklerinin kişisel olarak ihtiyaç duyması gibi durumlarda sıklıkla tercih edilen iç cephe mantolama işleminin kendine özgü avantajları bulunmaktadır. Özellikle en sık ve belirgin olan üç özellik sayesinde oldukça sevilen iç cephe mantolamanın avantajları şu şekildedir;

  • İç cephe mantolama uygulaması, dış cephe mantolamaya nazaran çok daha masrafsız bir şekilde yapılmaktadır.
  • İç cephe mantolama, diğer mantolama uygulamalarına nazaran çok daha kısa sürede uygulanmaktadır.
  • İç cephe mantolama sayesinde konutlar çok daha hızlı bir şekilde ısınmakta/soğutmaktadır.

Bu belirgin ve sevilen üç özellik sayesinde sıklıkla tercih edilen iç cephe mantolama uygulaması, dış cephe mantolaması olupta enerji tasarrufunu üst seviyeye çıkartmak isteyen kat sahiplerinin de sıklıkla tercih ettiği uygulamaların başında gelmektedir.

Konutların 2000 yılındaki resmi gazete de yapılan ‘’mantolama zorunluluğu’’ açıklaması ile kabulen o tarihten sonra 50m2’lik bir yapıtın ble mantolanması zorunlu kılınmıştır. Bu yönetmeliğe uygun olarak inşa edilmeyen yeni yapıtların her birinde alım-satım-kira işlemleri yasaklanarak aynı zamanda doğalgaz ve kombi takımı da gerçekleştirilememektedir.

Eski olan konutlarında belli bir süreçten sonra bu işleme tabi tutulması, hem insan sağlığı hem de aşırı derecede yapılan yakıt israfından dolayı kapsama alanı içine girmiştir.

Yalıtım çeşitlerinin hepsini kapsayan bu uygulama da dış cephe mantolama başta olmak üzere çatı yalıtımı ve dahası uygulamanın kapsamına girmektedir.
Bu sayede ek olarak mantolama fiyatı ile ilgilenmeyecek olan konut sahipleri harici olarak iç cephe mantolama uygulatmak isteyerek mantolama işlemi yaptırabilirler. Ancak doğru yöntemler ile yapılan dış cephe mantolama işlemi sayesinde kişilerin konutların yalıtımı için ek bir ihtiyaç hissetmesi pek mümkün değildir. Hem enerji tasarrufu için hem de sağlıklı bir yaşam için resmi olarak zorunlu olan mantolama işlemi ile yaşam alanları çok daha konforlu ve sağlıklıdır.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler