Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Desenli Boyalar ile Çocuk Odası

Ustamgeliyor çocuk odası boya badana sayesinde çocuklarınıza tertemiz bir oda armağan edebilirsiniz.

Çocuk Odası Boyası

Çocuk odaları, mini minnacık yavrularımızın uyuduğu, oynadığı, zaman geçirdiği yerler olduğu için sağlıklı boya seçimi çok önemlidir. Kesinlikle alerjen içermeyen, anti bakteriyel ve hava alabilen boyalar olmalıdır. Ayrıca ısı kaybını önleyen, nem ve rutubet yapmayan boyalar çocuk odası için daha sağlıklı olacaktır.

Çocuk odası için boya seçimi yaparken onların yaramazlıklarını da hesaba katmalısınız. Yaratıcılığı hat safhada olan çocuklar her şeyi keşfetmek ve kurcalamak istiyorlar. Bu nedenle ellerinin kiri, yağıyla duvarlara dokunmakla yetinmiyor, yeteneklerini de duvarları boyayarak gösteriyorlar. Silinebilir boya tercih ederek, çocuklarınıza kızmak yerine onlara yaptıklarını düzeltme fırsatı verebilirsiniz.

Çocuk Odası Renk Seçimi

Çocuk odası için boya seçimi su bazlı kokusuz ve Silinebilir olduktan sonra sıra renk seçimine gelebilir. Çocuk odası için seçeceğiniz renkler açık ve ferah renkler olmalıdır. Koyu renkli insan psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca çocukları belirli bir kimliğe sokan boyalar olmamalıdır. Mesela kız çocuğuna pembe, erkek çocuğuna ise mavi boya tercih etmek çocuklara cinsiyet ayrımını aşılayacaktır. Bunun yerine herkese hitap eden renkler çocuklar için tercih edilebilir. Mesela açık tonlardaki sarı, mavi, yeşil, gri, turuncu ya da pembe her iki cinsiyet için kullanılabilir.

Çocuk Odası Boya Desenleri

Çocuk odalarında tek renk boya tercih edilebileceği gibi desenli boyalar da tercih edilebilir. Seçilecek olan desenler çocuklara dinginlik verecek cinsten olmalıdır. Mesela kar taneleri, yıldızlar, küçük çiçek ya da yaprak desenleri, geometrik desenler çocuk odalarında kullanılabilir. Çocuk odası için desenli boya seçeneklerini incelediğinizde yaklaşık olarak bu bahsettiğimiz desenler olduğunu fark edeceksiniz.

Çocuk odaları için desen içeren diğer bir seçenek de duvar kağıtlarıdır. Duvar kağıtlarında çocuk odası için pek çok farklı desen bulunsa da silinemediği için pek kullanışlı olmayacaktır. Bu yüzden çocuğunuz biraz daha büyükse, davranışlarının bilincindeyse duvar kağıdı iyi bir seçenek olabilir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler