Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçe Dekorasyonu Klasik Yöntemler

Bahçe dekorasyonu ustamgeliyor her zevke göre farklılık gösterse de herkese hitap edecek klasik yöntemler mevcuttur.

Bahçe deyince akla ilk gelen bol bol yeşillik, rengarenk çiçekler ve tabi ki bir oturma alanıdır. Asgari bir bahçe bunları içerse de daha fazlasını saymak tabi ki mümkün. Yüzme havuzu ya da sus havuzu, oyun parkı, sancak ya da hamak, şezlong gibi daha pek çok şey bahçede kendisine kolaylıkla yer bulabilir.

Bahçe Yapımı

Bahçe yapımı tamamen kişilerin zevkine kalmış  bir durumdur. İki kişilik bir aile için romantik alanlar tasarlanabilirken, çocuklu bir aile için daha neşeli bir bahçe yapılabilir. Bu bahçede bulunacak temel şeyleri belirleyen ise bahçenin büyüklüğüdür diyebiliriz. Çünkü hayal gücünüzün sınırları olmasa da bahçemizin maalesef ki sınırları var. Bu yüzden bahçe yapımı da sınırlandırılmak zorunda kalabilir.

Bahçe Süsleme

Bahçenin en güzel süsleri çiçekler ve çocuklardır. Çiçekler ile rengârenk ve cıvıl cıvıl bir dünya yaratabilirsiniz. Bahçe çiçekleri, ev çiçeklerinin aksine sık sık çiçek açmayı seven ve bunun için sizden özel ilgi beklemeyen çiçeklerdir. Bu nedenle bahçenize çiçek dikerken bakımını nasıl yapacağım diye tedirgin olmanıza gerek yok. Ara ara sulamanız yeterli çünkü toprak ve güneşi kendisi karşılayacaktır.

"bahce-dekorasyon-1.jpg"

Bahçe Dekorasyonu

Bahçe dekorasyonu için bahçeye uyum sağlayacak olan objelerin seçimi de çok önemlidir. Mesela çiçekleri direk yerlere dikmek yerine dekoratif saksılara dikebilirsiniz. Taş veya odun temalı saksılar olabileceği gibi rengarenk saksılar da oldukça hoş olacaktır. Hatta boyadığınız eski araba lastikleri ya da mutfaktan artan bir süzgeç sizin için pek ala saksı olabilir.

Bahçe dekorasyonunda yollar da çok önemlidir. Taş döşeli yollar bahçemizin havasını oldukça değiştirecektir. Bahçenize mutlaka bir patika yol koymayı ihmal etmeyin.

Bahçe Süsleme

Bahçeni temel unsurları tamamsa bir kaç dokunuş ile bahçe süsleme işi çok kolay. Mesela bahçe duvarlarınız boş kalmasın saksılardaki çiçekler aşağı sarksın. Boyadığınız eski bisikletiniz bir köşede hatıralarınızı yaşatsın. Ya da ağaç kuş evi ile küçük dostlar edinin. İşte bu kadar kolay.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler