Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çocuk gelişimi; Doğru beslenme ile çocuğunuz okulda daha başarılı olsun

çocukların iyi beslenmesi, çocuk sağlığının ve eğitim hayatının iyi olması için atılan önemli bir adımdır.

Yeniden başlayan eğitim ve öğretim yılı ile çocukların okuldaki başarılarının artmasının %80’den fazlasının beslenmelerine bağlı olduğunu birçok ebeveyn bilmektedir.

sağlıklı besinler.jpg

Anne baba olarak çocukların beslenmesi konusunda hassasiyet gösterilmesi, çocuğun sağlığını ve eğitim hayatını iyi olması için atılan önemli bir adımdır. Bu adımda çocuğunuzun hangi besinlerle başarıyı yakalaması gerektiğini, yani hangi besinleri tükettiği takdirde fayda göreceğini yazalım.

insan psikolojisi ustamgliyor.jpg


Balık

Balık protein ve beyine faydalı yağ oranı yüksek bir meyvedir. Gelişim için çocuklara oldukça fayda sağlayan bir besin kaynağı olarak da uzmanların sıklıkla önerdiği besinlerin başında gelmektedir.

balığın faydaları ustamgeliyor.jpg

Aynı zamanda balık beyin gücünü geliştiren omega-3 denilen yağ asitlerini de içermektedir. İnsan vücudu bu yağ asitlerini üretmemektedir. Omega-3 yağ asitleri uzmanlarca çocuğun beyin gelişimi konusunda oldukça geliştirici etkenlere sahiptir. Bundan dolayı uzmanlar annelerin balık yediremedikleri çocuklara balık yağı hapı verdiği ve bu yöntem ile omega-3 eksiği giderdiği de bilinmektedir.

sağlıklı yiyecekler ustamgeliyor.jpg

Balığın kızartılması içerisinde bulunan yağ asitlerinin azalmasına ve çocuğun vücuduna fayda vermemesine neden olmaktadır. Bundan dolayı balığı çocuğun seveceği fakat kızartma yönteminin dışındaki yöntemlerle çocuğa pişirmelisiniz.

balık yemekleri ustamgeliyor.jpg


Yumurta

Yumurtada bulunan protein, tam anlamıyla örnek proteindir. Vücudun yumurta içerisindeki proteini kullanabilme potansiyeli oldukça fazladır yüksektir. Yumurtanın bu özelliği çocukların büyüme, gelişme özelliği konusunda oldukça güçlü bir yere sahiptir. Yumurtanın içerisinde bulunan lesitin maddesi çocukların beyin gelişimi açısından da oldukça faydalı bir besindir.

kahvaltı menüsü ustamgeliyor.jpg

Çocuk gelişimi konusunda uzmanların ısrarla yumurta tüketimine yönlendirmesi hem vücut hem de beyin gelişimi açısından oldukça faydalı ve etkili bir besin olduğu içindir. Bu besin kaynağından en doğru şekilde faydalanmak için rafadan pişirilmesi en doğru yöntem olarak bilinmektedir. Aynı zamanda yumurtanın beyazının çiğ olarak bırakılması, çocuğun yumurtadan alacağı B vitamininin çok daha fayda sağlamasına sebep olacaktır.

sabah kahvaltısı ustamgeliyor.jpg

Normal yumurta tüketmeyen çocuklar için alternatif olarak bıldırcın yumurtası, kaz yumurtası gibi seçenekler sunarak da faydalanması sağlanmalıdır. Örneğin, bir tavuk yumurtası yerine, çocuğa 2 adet bıldırcın yumurtası verilebilir. 2 tane tavuk yumurtası yerine de çocuk 1 tane kaz yumurtası tüketebilir.

kuruyemişın faydaları ustamgeliyor.jpg


Kuru yemiş

Çocuk gelişimi konusunda yine uzmanların tavsiye ettiği ceviz, badem, fındık gibi E vitamini olarak oldukça yüksek besin değerine sahip kuru yemiş çeşitlerini çocuğun beslenme çantasına mutlaka koyun. Çocuk ders çalışırken, oyun oynarken de tüketmesini sağlayacağınız kuru yemişlerin çocuğun yatar pozisyonda tüketmesine mutlaka engel olun.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler