Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Betonun Yerleştirilmesi ve Bakımı

İnşaat çalışmalarının doğru şekilde devam ettirebilmesi için özellikle dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır.

İnşaat alanlarında beton dökme işlemleri konusunda profesyonel yardım almak isteyenler Ustamgeliyor sitesi üzerinden firmalar ile iletişime geçebilirler.

İnşaat çalışmalarının doğru şekilde devam ettirebilmesi için özellikle dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Profesyonel kişiler tarafından yapılan çalışmalar bu alanda daha etkili şekilde uygulama yapılmasını sağlayabilir. Betonun yerleştirilmesi ve daha sonrasında bakımı özellikle özel işlem gerektiren süreçlerden biridir. Betonun dayanıklılığını arttırmak için yerleştirilmesi ve daha sonrasında bakımının doğru şekilde yapılması gerekir.

shutterstock_510273421.jpg

Beton Nasıl Yerleştirilir?

Betonun doğru şekilde yerleştirilebilmesi için özellikle yerleştirme işlemleri öncesinde yapılacak pek çok farklı işlem bulunmaktadır. Doğru şekilde uygulama yapılabilmesi için öncesinde hazırlık işlemlerinin yapılması gerekir. Betonun yerleştirilmesi için yöntem ve dökme süresi yapılacak olan kontroller sayesinde öncesinde belirlenmelidir. Kalıpların sağlam, yalanmış ve temiz olması gerekir.

Özellikle yerde beton dökülecek ise zeminin mutlaka sıkıştırılıp nemlendirilmesi daha sonrasında yapılacak olan uygulama için önemlidir. Beton öncesinde dökme işlemi yapılmadan mutlaka betonun incelenmesi gerekir. Doğru şekilde uygulama yapılabilmesi için doğru malzemenin gelip gelmediğinin kontrol edilmesi önemlidir.

shutterstock_658979518.jpg

Beton Yerleştirme İşleminde Yapılacaklar

Betonlarını öncelikle yüksekten kalıba dökülmesi gerekir. En fazla 1,5 metre yükseklikten kalıba dökme işlemi yapılabilir. Aksi durumda kalıbın patlamasına neden olunabilir. Beton dökme işlemi sırasında yatay tabakalar halinde işlem yapılması gerekir. Perde veya kolon gibi düşey parçalarda özellikle en az üç defa doldurma işlemi yapılması gerekir.

Beton yerleştirme işleminin yapılacağı alana en yakın bölgede dökme işleminin yapılması önemlidir. Vibratör kullanılarak beton sıkıştırma işlemi yapılabilir. Özellikle deprem nedeniyle vibratör kullanımı son dönemde zorunlu hale getirilmiştir. Gerekli ayrıntılara dikkat edilerek yapılacak olan çalışmalarda zeminde veya beton duvar çalışması için en uygun şekilde dökme işlemi ve yerleştirme işlemi yapılabilir.

shutterstock_276504296.jpg

Beton Yüzeylerde Son Aşama

Beton dökme işleminin ardından özellikle yüzeylerle yapılacak olan son işlemlerde düşey yüzeyler için kalıp ile temas söz konusu olduğundan yüzeyin kalitesine göre farklı tipte kalıplar ile çalışma yapılabilir. Alınacak olan kalıplar üzerinde gerekli kontrollerin sağlanmasının ardından gerekli olması durumunda el ya da makine ile gerekli işlemler yapılarak kalıbın bitirilmesi sağlanabilir. Yatay yüzeylerde yapılacak çalışmalarda kalıpsız bitirme işlemi yapılabilir.

Bazı yüzeylerde makine ile uygulama yapılabilir. Beton yüzeylerde bitirme işlemi yapılırken çelik ya da ahşap mastar kullanılabileceği gibi mağazalarda kullanılabilir. Kenar, derz ve pah işlemlerinin tamamlanması için öncelikle kenar bitirme işlemlerinin yapılması gerekir.

shutterstock_1046517697.jpg

Beton Bakımı Nasıl Yapılır?

Betonun özellikle yerleştirme işleminin tamamlanmasının ardından beton bakımı yapılması gerekir. Doğru şekilde yapılacak olan bakım işlemleri daha kaliteli sonuçlar elde edilmesini sağlayabilir. Bu nedenle dikkatli olunması gereken ayrıntılar arasında özellikle bakımın doğru şekilde yapılması yer almaktadır.

Beton yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından özellikle oluşacak su kaybını önlemek ve hidratasyon reaksiyonları için uygun şekilde yapılacak olan çalışmalar tam zamanında uygulanmalıdır. Çimento hidratasyonu doğru şekilde yapılabilmesi için günler veya haftalar alabilir. Hidrotasyon için yeterli su ve sıcaklık önemlidir.

Doğru koşulların sağlanması özellikle betonun daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Aksi durumda betonun dayanıklılığı konusunda problem yaşanabilir. Beton su kaybedeceği ve kuruyacağından özellikle yapılacak olan bakım çalışmaları betonun yeteri kadar su almasını ve daha dayanıklı olmasını sağlayabilir. Su geçirmeyen örtü ile beton yüzeyinin kaplanması gerekir. Beton yüzeyinin devamlı olarak nemli kalabilmesi için bu uygulamanın yapılması gerekir. Hortum ya da spreyler ile su püskürterek özellikle betonun ıslatılması önemlidir.

shutterstock_573696775.jpg

Beton Dökme Fiyatları

Profesyonel şekilde hizmet almak isteyenler ücretsiz teklif al seçeneği sayesinde bu konuda yardımcı olacak firmalara ulaşım sağlayabilirler. Aynı anda daha fazla firma ile iletişime geçerek yapacağınız talepler doğrultusunda farklı firmaların belirleyeceği fiyat seçeneklerini ulaşabilirsiniz. En uygun fiyat seçenekleri üzerinden hizmet almak isteyenler profesyonel şekilde yapılacak olan çalışmalar için site üzerinden daha fazla firmaya ulaşım sağlayabilirler.

Alınan fiyat bilgileri üzerinden yapılacak olan karşılaştırma işlemleri özellikle beton dökme işlemini yapılacağı alan için en uygun fiyatlar üzerinden hizmet alınmasını sağlamaktadır. Betonun kalitesi ve uygulamanın sonucunda elde edilecek olan etki nedeniyle bu alanda usta olan kişilerle çalışma yapılması daha kaliteli sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler