Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yalıtım her şeydir: Her yönüyle mantolama

Dış etkenlerden bağımsız, sağlıklı oda sıcaklıkları için geliştirilen mantolama tekniği, ısı yalıtımının yıllardır değişmeyen baş aktörüdür.

Sıcak kış aylarında da soğuk kış aylarında da bina içindeki ısıyı dengelemek oldukça önemlidir. Dış etkenlerden bağımsız bir şekilde sağlıklı oda sıcaklıkları yaratılması için geliştirilen mantolama tekniği, ısı yalıtımının yıllardır değişmeyen baş aktörüdür.

Tıpkı bizim gibi içinde yaşadığımız binalar da ısısını dengeleyebilmek için güçlü bir korumaya ihtiyaç duyar. Bu nedenledir ki ısı yalıtımı, evimizde rahatlıkla yaşayabilmemiz için en önemli faktördür. Bir alanı dört duvarla kaplamak o alanın içini sağlıklı tutmak için yeterli olmaz, o alanı içine alan duvarların korunabilmesi ve sıcaklığı dengeleyebilmesi için sağlıklı bir ısı yalıtımına sahip olması çok önemlidir.

Özellikle kış aylarında akıllara gelen mantolama, esasen yılın her döneminde evin yaşanır kalmasını sağlamaktadır. Son yıllarda sıkça ismini duyduğumuz mantolama hakkında bilmeniz gereken pek çok şey var.

shutterstock_792777571.jpg

Isı yalıtımına neden ihtiyacınız var?

Isı yalıtımı, duvarların ısı kaybetmesine engel olur. Binanın her bölgesinde –özellikle çatı ve pencere gibi doğrudan temasın hassas boyutlara ulaştığı bölgelerde- ısı yalıtımı, duvarların ısı kaybetmemesi için yardımcı faktörlerdendir. Bu faktörler de göz önünde bulundurularak yapılan mantolama ve ısı yalıtım işlemlerinin tamamının verimli sonuçlar vereceği kanıtlanmıştır. Şu halde, ısı yalıtımının her koşulda ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz. İçeriye girmesini engellemek istediğimiz neredeyse tüm ısı kaynaklı faktörler için yalıtıma gerçekten ihtiyaç duyuyoruz.

shutterstock_711859621.jpg

Önce tespit edilmeli

Isı yalıtımı yani mantolama işlemi yapılmadan önce, mantolama işleminin nasıl yapılması gerektiğini ve binanın nerelerden ısı kaybettiğini bilmek gerek. Bunu öğrenebilmek için ise, keşif hizmeti veren yalıtımcılarla çalışmalısınız. Termal kameralarla yapılan keşif sayesinde, binanın pencerelerden ne kadar, duvarlar ya da çatıdan ne kadar enerji kaybettiği öğrenilerek hareket edilebilir, böylece verimli ve çok uzun ömürlü bir mantolama işlemi gerçekleştirilebilir. Bir mantolamanın ihtiyaçları karşılamaması, başınıza gelebilecek en kötü senaryolardan birisidir.

shutterstock_1053886328.jpg

Doğru ürün, doğru kişiler

Mantolama işleminde kullanılacak malzemelere ancak ustası karar verebilir ve bu malzemeler yapıya göre değişiklik göstermektedir. Binanıza uygun olmayan malzemelerle ya da binanıza uygun olmayan yöntemlerle yapılan mantolama işlemi, nihayetinde gerek maddi gerek manevi anlamda sorunları beraberinde getirecektir. Keşif yapıldıktan sonra doğru malzemelere yönelen ve uygulama yöntemini belirleyen profesyonel ustalarla çalışmak, mantolamanın verimli bir hale gelmesini sağlayacaktır.

Ustamgeliyor.com üzerinden ulaşabileceğiniz ısı yalıtım ustaları, tüm ihtiyaçlarınıza anında çözüm üretmeyi amaçlıyor. Bilgilerinizi verdikten sonra alacağınız tekliflerin ardından hemen mantolama işlemine başlayabilir ve böylece uygun fiyatlarla sıcak havalarda da soğuk havalarda da huzurla evinizde yaşayabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler