Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bebeklerde burun tıkanıklığı sorunu neden olur? Çözümleri nelerdir?

Bebeklerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri olan burun tıkanıklığı için yapmanız gerekenler …

Yeni doğan veya birkaç aylık olan bebeklerin bağışıklık sistemi, doğumdan itibaren 1 sene boyunca oldukça narindir.  Bu nedenden dolayı bebek vücudu soğuk algınlığına karşı oldukça korunmasız olmaktadır.

bebklere tıkanıklık.jpg

Anneler ve babalar her ne kadar bebeklerini korumaya çalışsalar da gerek bakteriler gerek toz ve pislikler bir şekilde bebeğe ulaşmakta ve bulaşmaktadır. Henüz yeni doğmuş bir bebekte ilk altı ay boyunca ağız yolu ile solunum içgüdüsü bulunmamaktadır.

burun tıkanıklığı-sebepleri.PNG

Yalnızca burundan nefes alma güdüsüne sahip olan bebek, en ufak bir burun tıkanıklığında tüm düzeni bozulmakta ve huzursuzluğu başlamaktadır. Uyku, beslenme gibi temel olan ihtiyaçlarının dengesi alt üst olan bir bebek için huzursuz günler başlar.

burun tıkanıklığı nasıl geçer.jpg

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Özellikle ilk 6 ayda annelerin en sık sorduğu sorulardan biri olan bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer sorusu ve hemen sonra çocuklarda burun tıkanıklığı neden olur sorusu için şimdi sıralayacağımız maddeleri dikkatle okumanız yararlı olacaktır.

bebek-burun tıkanıklığı.jpg

  • Bebek ve çocuklarda burun tıkanıklığını en çok kuruyan hava, sigara, duman ve parfüm kokusu tetiklemektedir. Tüm bunların üzerine soğuk hava ve yayılan grip, virüs gibi hastalıkların çoğalması bebek ve çocuklar için oldukça tehlikeli havalardandır.
  • Burun tıkanıklığı konusunda havasız odalarda oldukça ciddi nedenler arasında yer almaktadır. Bundan dolayı bebeğin bulunduğu odayı düzenli bir şekilde havalandırmalısınız. Özellikle bebek uyumadan önce oda muhakkak en az 5 dakika boyunca havalandırılmalıdır.
  • Bebeğe anne sütü verilmesi bebek için bulunmaz bir nimettir. Dışarıdan alabileceği hemen her ilaçtan daha etkili olan anne sütü bebekten asla mahrum edilmemelidir. Böylece bebeğin bağışıklık sistemi çok daha kuvvetli olacak ve burun tıkanıklığı riski çok daha az olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler