Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Avokado mucizesi hakkında bilmeniz gereken 5 faydalı bilgi

Birçok kişi tarafından oldukça sevilen avokadonun faydaları oldukça fazladır. Peki avokadonun faydaları neler? Gelin beraber inceleyelim.

Beslenme alışkanlıklarımıza hızlı bir giriş yapması, ülkemize de aynı hızla girmesinden dolayı olan avokado faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Birçok kişi tarafından da oldukça çok sevilen avokado, yemeklerde, salatalarda ve meyve olarak da tüketilmektedir.

avokado yemekleri ustamgeliyor.jpg

Yalnızca kendisi değil, yaprağı da çeşitli faydalarından dolayı kullanılmaktadır. İşte avokadonun faydaları şu şekilde:

ekmek üstü avokado.jpg


Yüksek besin kaynağı

Avokado oldukça yüksek besin değeri ile tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. İçerdiği vitaminler ise: C, E, K, B-2, B-6 vitaminleri, folik asit, pantotenik asit, magnezyum, peta karoten ve omega-3 bakımından oldukça zengin olan avokado faydalarıyla birlikte her yaştan kişinin tüketmesi gereken besinler arasında yer alıyor.

avokado ustamgeliyor.jpg


Osteoporoz dostu

Osteoporoz, kemik kütlesinde azalma ve kemik yapısının zayıflaması sonucunda, kemik kırılganlığında ve kırık ihtimalinde çoğalma ile kendisini gösteren bir iskelet hastalığıdır. K vitamini ise bu hastalığa iyi gelerek koruma altında olmanızı sağlamaktadır. Avokadoda yüksek miktarda olan K vitamini kemikleri güçlendirir. Selenyum, fosfor, bakır ve kalsiyum bakımından da oldukça zengin olan avokado faydaları bununla da sınırlı değildir.

avokada ustamgeliyor.jpg


İltihap sökücü

Amerika Kalp Derneği Dergisi’nin yapmış olduğu araştırmalara göre avokado faydaları içerisinde iltihap azaltma da mevcut olmaktadır. Derneğin yapmış olduğu çalışmada 68 gram avokado tüketen kişi ile hamburger yiyenler ve yalnızca hamburger tüketenler karşılaştırıldığında avokado tüketenlerin vücudunda çok daha az miktarda iltihaplanma olduğu saptanmıştır.

avokadolu yiyecekler ustamgeliyor.jpg


Kanser savaşçısı

Muhtemelen avokado faydaları içerisinde en dikkat çekeni kanser riskini en aza indirmesidir.  İçeriğindeki karetonidler ve mono doymamış yağlar kanser eğilimini azaltıyor. Mide kanseri, meme kanseri, prostat kanseri, göğüs kanseri, kolon kanseri ve pankreas kanserleri üzerinde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Aynı zaman da avokado tüketimi kemoterapinin yan etkilerini de azaltmaktadır.

avokadolu içecekler.jpg


Zayıflamaya yardımcı

Avokado içerdiği doymamış mono yağlar sayesinde kişinin oldukça uzun zaman tok kalmasını sağlıyor. Oleik asitler beyine doyduğunun sinyalini normale nazaran çok daha hızlı vererek yemenin daha kısa sürmesini sağlamaktadır. Avokado salatası içiniz rahat şekilde tüketebileceğiniz yiyecekler arasında olabilecekken aynı zamanda yemeklere, yoğurtlara, kahvaltı tabaklarına da eklenebilecek bir besin kaynağıdır. Ayrıca içerdiği fiber sayesinde avokado ile zayıflama sürecinin çok daha hızlı ilerlemesini sağlamaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler