Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Alçıpanın Faydaları Nelerdir?

Ustamgeliyor alçıpan ustaları ile kısa sürede gerçekleştirebileceğiniz dekorasyon fikirleri sizlerle.

Alçıpan Kullanım Alanları?

Alçıpan olarak isimlendirilen inşaat malzemeleri alçı levhalardan oluşmaktadır. Özellikle duvar ve tavanlarda kullanılmakta olan bu malzemeler duvar ve tavan dışında pek çok yüzeyde de kolaylıkla uygulanabilmektedir. Alçıpan kullanım alanları başında dekorasyon gelmektedir. Fakat dekorasyon dışında farklı avantajlarda sağlamaktadır. Bunların başında yangına karşı dayanıklılık gelmektedir. Alçı yüzeyler yangın sırasında hasara uğramamakta, tutuşmamaktadır. Alçıpan yüzeyler bu sebeple yangına dayanıklı yüzeyler olarak nitelendirilmektedirler.

Alçıpanların bir diğer kullanım alanları ise ses yalıtımıdır. Alçıpan uygulanan yüzeylerde ses yalıtımı etkisi göstermektedir. Uygun fiyatlara ses yalıtımı yaptırmak istemekte olan insanların bir numaralı tercihleri arasında alçıpan yaptırmak gelmektedir. Duvar ve tavan yüzeylerine uygulanması durumunda ısı yalıtımı da sağlamaktadır. Alçıpan yüzeyler ısı kaybını büyük ölçüde önlemekte verimli ısınma imkanı sağlamaktadır.

Alçıpanlar inşaat sektöründe sıvanın yerini almış durumdadır. Sıva yapımına göre çok daha kolay, hızlı ve pratik olan alçıpanlar aynı zamanda ekonomik olmaları sebebi ile çok fazla tercih edilmektedir.

Alçıpan duvarlarda da kullanılmakta olan bir malzemedir. Farkı kalınlıkla alçıpan kullanımı ile bulunduğunuz ortama daha hacimli bir görüntü vermeniz mümkündür. Ayrıca asma tavan sisteminde kullanılmakta olan alçıpanlar aydınlatma sistemlerinin kurulumunun kolay yapılabilmesi açısında da son derece avantajlıdır.

Alçıpan Nasıl Yapılır?

Alçıpan uygulamaları için pek çok teknik bulunmaktadır. Hatta eliniz biraz yatkınsa alçıpan uygulamalarınızı kendiniz kolaylıkla yapabilir ev dekorasyonunuzu çok daha uygun fiyatlara mal edebilirsiniz. Alçıpan yaptırmak istediğiniz yüzeyin işlemlere uygun olması çok mühimdir. Çalışılacak yüzeyi olabildiğince kusursuz hale getirmek işlemden alınan sonucu daha olumlu kılacaktır.


Herform Alçıpan

Alçıpanlar kullanım alanına uygun olarak seçilmelidir. Örneğin banyo gibi ıslanma ihtimali olan alanlarda suya dayanıklı alçıpan kullanmaya özen gösterilmeli, dış mekanlarda kullanılacak olan alçıpanların daha dayanıklı malzemelerden yapılmış olmasına özen gösterilmelidir. Herform alçıpan ise iç mekanlar için tasarlanmış olan alçıpanların başında gelmektedir. Kolay şekil alabilen özelliği ile çok fazla tercih edilen bu alçıpanlar karton alçı plaka şeklindedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler