Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Alçıpan Çeşitleri Arasında Seçim Yapmak

Kullanım alanınıza en uygun alçıpanı seçmek için ustamgeliyor alçıpan ustaları sizi bekliyor.

Alçıpan Seçimi

Alçıpanlar her ne kadar birbirinin aynısı gibi gözüküyor olsa da temelde farklı fonksiyon ve özelliklere sahiptirler. Uygulama yapacağınız yüzey ve alana göre alçıpan modelleri değişebilmektedir. Dekorasyon amacı dışında ses yalıtımı, ısı yalıtımı, yangına dayanıklı yüzeyler oluşturma gibi farklı fonksiyonlar için tercih edilmekte olan alçıpanlar da bulunmaktadır. Alçıpan seçimleriniz sırasında isteklerinizi ve beklentilerinizi belirlemeniz ve bu beklentilere göre seçim yapmanız en doğru olanı olacaktır. Alçıpan uygulamaları çok basit görünen işlemler olsalar da büyük bir işçilik istemektedirler. Alçıpan uygulamalarında alçıpan ustasından yardım almak daha estetik sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Alçıpanların başlıca kullanım amacı dekorasyondur. Fakat evinizde yangına dayanıklı yüzeyler oluşturmak, ses yalıtımını ve ısı yalıtımı artırmak içinde alçıpan uygulaması yaptırabilirsiniz. Alçıpan uygulamasının diğer yöntemlere oranla daha fazla tercih edilmesinin en temel sebebi çok daha ekonomik bir dekorasyon yöntemi olmasıdır.


Alçıpan Türleri

Flex Alçıpan

Diğer alçıpan türlerine oranla çok daha dayanıklı olan flex alçıpan çok daha pürüzsüz yüzeyler elde etmenizi sağlamaktadır. Kolay montajı yapılabilen flex alçıpanların kırılan ve yıpranan noktaların onarımı da oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Yangına dayanıklı alçıpan modellerinden birisi olan flex, hemen hemen her yüzeyde kolaylıkla uygulanabilmektedir. Daha çok duvar kaplamaları için tercih edilmekte olan bir alçıpan modelidir.

Karo Alçıpan

Akustik mekanlarda ses yalıtımı yapmak amacı ile tercih edilen alçıpanlardır. Ses yalıtımına uygun olarak tasarlanmış olan bu alçıpanların bir yüzeyi dekorasyona uygun olarak beyaz pürüzsüz olarak tasarlanmıştır. Diğer yüzeyinde ise ses yalıtımı sağlayıcı lifli bir yüzey bulunmaktadır. Karo alçıpan tavan kaplamaları için uygun malzemelerdendir.

Yangına Dayanıklı Alçıpanlar

Alçı yanmayan inşaat malzemeleri arasında gösterilmektedir. Bu sebeple alçıpan uygulaması yapılmış yüzeyler olası yangın tehlikesinde son derece güvenlidir Flex model alçıpanlar yangına dayanıklı alçıpan modellerinde ilk sırada yer almaktadır.  Yangına dayanıklı alçıpan levhalarını dilerseniz asma tavanlarda, dilerseniz duvarlarınızda güvenle kullanabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler