Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü hayvan dostlarımıza desteğe başlaman için harika bir gün!

Hayatımız, hayvanların ve bitkilerin hayret edici değişkenliği, onların yaşadıkları yerlere ve içerisinde bulundukları ortama bağlıdır.

İnsanoğlunun yaşamını gereği gibi sürdürebilmesi için hemen hemen her şeyin karşılanmasını doğaya ve içerisindeki çeşitliliğe ihtiyaç duymaktadır. Hayatımız, hayvanların ve bitkilerin hayret edici değişkenliği, onların yaşadıkları yerlere ve içerisinde bulundukları ortama bağlıdır. Fakat doğal kaynaklara olan talebimiz gün geçtikçe arttığı için birçok çeşitlilik ciddi tehdit altında bulunmaktadır.

hayvan eğitimi ustamgeliyor.jpg

Şu an günümüzde dünya üzerinde yedi milyar insan yaşamakta ve yapılan hesaplamalara göre 2050 yılında bu sayının on milyara kadar çıkması bekleniyor. Evet! Verilere göre insanlar hızla çoğalsa da diğer canlılar aynı hızla yok oluyor! 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sayesinde bir kez daha üzerinde durulan hayvan hakları, insanları hayvanların haklarına özen göstermeleri gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir.

köpek eğitim ustamgeliyor.jpg

Yasa dışı avcılık, doğal alanların bozulması, yanlış yapılaşma, hızla artan nüfus, sorumsuzca ve yasa dışı yapılan ticaret gibi sebepler hayvanların hayat dengesini ciddi anlamda bozuyor ve tehdit ediyor. İnsanoğlu çoğalırken aynı dünyayı paylaştığı canlılar hızla yok oluyor.

hayvanları koruma günü ustamgeliyor.jpg

Dünyamız ve içerisinde bulunan çeşitliliği içerisinde henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş sayısızca tür var. Fakat net olan bir şey var ki; var olan değerlerimiz hızlı bir şekilde yok oluyor. Bundan dolayı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü yalnızca elimizin uzandığı, gözümüzün gördüğü hayvanların değil, yeryüzünde yaşamakta olan tüm hayvanların yaşama hakkı sahibi olduklarını hatırlamamız bakımından oldukça önemlidir.

hayvanları koruma günü.jpg


Dünya üzerindeki hayvan türleri ne durumda?

Yapılan araştırmalar sonucuna bakıldığında 1970’den bu yana biyolojik çeşitliliğin %28 azaldığını görmekteyiz. Dünyadan ve Türkiye’den örnek verilecek olursa; dünya üzerinde 1.600 panda, 3.200 kaplan kaldı. Afrika üzerinden filin bol ve popüler olmasının yanı sıra bu hayvanlarda insan baskısı, habitat kaybı gibi nedenlerden dolayı sayıları azalmaya başlamakta.

dünya hayvanları koruma günü ustamgeliyor.jpg

Yine daha önce Afrika, Avrupa ve Asya’da yasayan gergedanların ise ne yazık ki bugün koruma altındaki parkların dışında yaşama şansları oldukça az. Açık denizlerde kilometreler kat eden ve ülkemizde de yuvalama kumsalları bulunan deniz kaplumbağalarının sayıları da ne yazık ki %20 azalmıştır.

dünya hayvanları koruma günü.jpg


İnsanların yapması gereken nedir?

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, insanların hayvanlara sevgi ve haklarına riayet göstermelerinin yanı sıra hayvanlar adına çalışan, yardım, destek, bakım , barınak ve mama takviyesi yapan kuruluşlara sene içerisinde de elinden gelen desteği düzenli olarak yapmalıdır. Bu tarz çalışmaların maliyetleri yüklü paralara denk gelmektedir ve bu çalışmaların devam etmesi ve hayvanların korunması için toplumun da düzenli ve elinden gelen desteği maddi manevi vermesi gerekmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler