Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yerden ısıtma sistemlerinin avantajları ve dezavantajları

Isıtma sistemleri mekan içerisindeki dekorasyona engel olmamakla birlikte bir çok avantajda sağlamaktadır.

Yerden ısıtma sistemleri, döşenmiş olduğu mekandaki ısı kayıplarını, zemin betonu içindeki borularla ısı kaynağından elde etmiş olduğu enerjiyi zemin altına dağıtarak, önce zemini sonra ortamı ısıtan ısı kaynağının adıdır.

Türkiye'ye 1980'li yıllarda gelen yerden ısıtma sistemleri birçok kişinin bu yöntemle ısınmasına öncülük etmiştir. Hala oldukça sık kullanılan ve binlerce metrekare yerleşme sahası bu sistemle ısınmaktadır.

yerden ısıtma sistemleri.jpg


Yerden ısıtmalı sistemle ısı nasıl sağlanır?

Bu sistemler ısı, 40 - 50 santigrat derecelik ılık su yardımıyla sağlanır. Her türlü katı veya sıvı yanar madde, güneş ışığının emilmesi, ısı pompası, güneş enerjisi entegre sistemi gerekli olan enerji ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Alttan ısıtma sistemleri döşendiği zemine ve mekana eşit ısı dağıtımı sağlar. Isı konusunda bir evde iki ayrı oda arasında fark olmamakla birlikte, sağlık açısından da kurduğu dengeden dolay oldukça faydalı bir sistemdir.

alttan ısıtma sistemleri.jpg


Yerden ısıtma
sistemlerinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Yerden ısıtma sistemine sahip bir mekan ısıyı hem yatay hem de dikey olarak eşit bir şekilde almaktadır. Her bir yanı eşit ısınan oda özellikle çocuk ve yaşlılar için biçilmiş bir kaftandır. Petek sisteminde yaşanana, peteğin etrafının sıcak oluşu, uzaklaştıkça soğukluğun artması gibi bir problem yoktur.

yerden ısıtma sistemleri ustamgeliyor.jpg

Petek sisteminde sıcaklığın 90 santigrat dereceye kadar ulaşması gerekirken, yerden ısıtma sisteminde bu ısı oranı en fazla 50 santigrattır. Bu da enerjiden ve fiyattan tasarruf edilmesi demektir.

alttan ısıtma sistemleri ustamgeliyor.jpg

Bu sistemle yer altına gizlenen ısıtma sistemleri mekan içerisindeki dekorasyona engel olmamakla birlikte bir çok avantajda sağlamaktadır. Göze hoş gelmeyen ısıtıcı sistemlerinden arındıran bu sistem büyük vakıflarda, lüks sitelerde, tatil köylerinde, villa veya müstakil evlerde sıklıkla tercih edilmektedir.

yerden ısıtma ustamgeliyor.jpg

Yerden ısıtma sistemlerinin en büyük dezavantajı ise, ısıtma sisteminin mekanı ısıtma süresidir. Isıtacağı zeminlerde oldukça bağlantılı olan bu durum ahşap bir zemini yarım saat içerisinde ısıtırken, beton olan zemini ısıtması bir kaç saatini alabilir. Bu da ısınmak için planlı davranmanızı gerektirecektir.

yerden ısıtma sistemi ustamgeliyor.jpg

Isıtma sistemleri ile yere monte edilmiş yahut mobilyalara az da olsa zarar verebilir. Birebir temas edeceği ısı ile mobilyanın tabanı zarar görebilir. Böyle durumları önlemek için mobilya altına tampon konularak oluşabilecek sorunlardan uzaklaşılmaktadır.

Isıtma sistemleri için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler