Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Endüstriyel otomatik kapı sistemleri konfor için harika bir seçim

Endüstriyel otomatik kapılar giriş çıkışın yoğun olduğu kapılardır ve sıklıkla kullanılır. Bir göz atın deriz..

Endüstriyel otomatik kapılar giriş ve çıkışın yoğun olduğu büyük işletmeler, firmalar, fabrikalar, alışveriş merkezleri ve benzeri alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Bu tarz mekânlarda kullanım kolaylığından dolayı tercih edilmektedir.

kapı sistemleri.jpg

Kepenk sistemine oranla ölçü ve motor sistemi ile alakalı olarak daha güçlü bir performansa sahiptir.  Gün içerisinde sorunsuz bir şekilde en az 100 adet kapının açılma-kapanma işlemini yapabilme özelliğine sahiptir. Bu tarz Otomatik endüstriyel kapı sistemleri kullanılacakları alanın şekil ve konumuna uygun bir şekilde rahatlıkla monta edilebilmektedir.

otomatik kapı.jpg

Özel ray ve yataklıma sistemi ile yukarı veya aşağı doğru kolaylıkla hareket edebilen ve açılıp kapanabilen giyotin kapılar, daha çok asansörlerde tercih edilmektedir. Giyotin kapılar kapı net geçiş açıklığının üzerinde kapı ile tavan arasında boşluk varsa, kullanılabilir. Bu sayede taşıma ve yükleme araçları kullanılan fabrikalarda yatay alan kaplamadığından dolayı daha sık tercih edilmektedir.

avm kapı.jpg

Endüstriyel kapı motorları şaft denilen boru sistemine montajı yapılan sistemlerdir. Motor dönme hızını, gücünü ve kuvvetini şafta aktarır. Bir tarafından şafta, diğer tarafından ise kapının alt paneline bağlı olarak kalın halatlar borunun dönme etkisiyle boruya sarılarak kapıyı kaldırır.

avm otomatik kapı sistemleri.jpg

Endüstriyel kapının baş hareketi şaft üzerine montajı uygulanmış olan yay sistemleri desteği ile olur.  İlk hareketi yayların reaksiyonu ile olan otomatik kapı daha sonra motorun kuvveti ile kapı tam anlamıyla açılana kadar çalışmaya devam eder. Açılma işlemi sırasında olduğu gibi kapanma işlemi sırasında da ilk yükü yayalar çeker, sonrasında motorun kuvveti ile otomatik kapı tam olarak kapanana kadar işlem devam eder.

endüstriyel kapı sistemleri.jpg


Otomatik endüstriyel kapı sistemleri kablolu kapı sistemi ve kablosuz kapı sistemi olarak ikiye ayrılmaktadır. Motorla beraber rutin şekilde montajı yapılanlar kontrol sistemi üzerinde yer alan stop-aşağı-yukarı düğmeleri ile kapının hareketi herhangi bir insan gücüne ve müdahaleye ihtiyaç duyulmadan da gerçekleştirilmektedir. Otomatik endüstriyel kapılara opsiyon el olarak uzaktan kumanda, metal detektörü, loop dedektör,pnomatik sistemi, fotosel ve benzeri kontrol cihazları ek olarak montaj işlemi yapılabilir.

 Kullanımı kolay ve uğraştırıcı olmayan bu kapıların insanların, ürünlerin, araçların sıklıkla girip çıkması yerlere konulması zamandan ve enerjiden tasarruf yapılmasına ve konforun artmasına neden olmaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler