Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Stressiz ve huzurlu yaşayan kişilerin 4 sırrı

Çevrenizde gördüğünüz ve rahat oluşlarına hayran kaldığınız kişilerin huzurlu yaşam için 4 sırrı var! İşte rahat insanların 4 sırrı…

Kaosla geçen şehir hayatında, stresten ve gerginlikten payını almayan insanlara rastlamak oldukça zor ve şaşırtıcı bir durum. Uzun çalışma saatleri, stres dolu iş ortamları, çocukların okulu, dersleri, trafik derken sakin ve mutlu gün geçirmek nerdeyse imkânsız! Peki, hal böyleyken genel hali huzurlu olan insanlar hangi yöntemlerle bu kadar mutlu ve stressiz yaşamayı başarıyorlar gelin birlikte bakalım.

kendine-zaman- ayır.jpg

1)Kendilerine zaman ayırıyorlar

Evet, doğru okudunuz, tüm bu telaşlı koşturmanın içerisinde kendilerine ait mutlaka belli zamanları olan bu kişiler; kendilerine ayırdıkları bu zaman içerisinde herhangi bir hobisi ile meşgul olarak gevşiyor ve rahatlıyorlar. Rahatlatan hobiler arasında keyifli bir roman okumak, uzanarak müzik dinlemek, yazı yazmak, spor yapmak, yüzmek ve yürüyüş yapmak girmektedir.

akilli-telefon-ustamgeliyor.jpg

2) Teknoloji aletlerini gereği kadar kullanırlar

Çağımızda çığ gibi büyüyen akıllı telefon, tablet bağımlılığı kişilerin kafalarını artık kaldıramaz bir hale geldi. Buna esir olan kişiler telefon, şarj aleti ve Wİ- Fİ siz kaldıkları ortamlarda mutsuz ve gergin olurlar. Bağımlılığın tedavisi artık uzamanlar tarafından yapılan bu durum basite alınan fakat oldukça ciddi bir nesil problemi olan hastalıktır. Akıllı telefonu gerektiği zaman bırakabilen kişiler ise oto kontrollü ve mutlu olabilen kişilerdir.

sağlıklı-beslenme.jpg

3)Beslenmelerine dikkat ederler

Kimi zaman beslenmenin kişinin ruh haliyle bağlantısı olamayacağını dile getiren kişilerin varlığı oldukça şaşırtıcı bir durumdur. Oysa birçok kez beslenmenin kişiyi, mutlu, mutsuz, stresli, stressiz gibi ruh hallerine sokabildiği kanıtlanmıştır. Tüketmiş olduğunuz gıdalar, beslenme alışkanlığı ruh halinizi yöneterek daha stresli ve agresif olmanıza neden olur. Oysa huzurlu kişilerin ve stresi çok az olan kişilerin beslenme tarzları her zaman daha sağlıklı, yağsız ve besleyicidir.

spor-mutluluk-.jpg

4) Sporsuz duramazlar

Spor yapmak kişinin beden sağlığına olduğu kadar ruh sağlığına da oldukça faydalı bir durumdur. Hemen hemen her spor dalının kişinin sağlığı açısından faydalı ve zihin açısından da pozitif olmasını sağladığı yapılan araştırmaların sonucunda görülmüştür. Günde en az 1 saat spor yapan kişiler günün stresini, öfkesini kolaylıkla atarak sporun sonunda çok rahatlamış, pozitif bir halde olurlar. Bu da o kişilerin nasıl bu kadar rahat, stressiz ve huzurlu göründüklerinin bir ispatıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler