Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Stresin yaşamınızda olduğunu gösteren 5 madde

Sizin de stresli hayat yaşadığınızı gösteren etkenler ve sonuçları nelerdir gelin hep beraber bakalım.

Stres yaşamış olduğumuz çağın en yaygın hastalıklarından biri. Sistemin kişiyi strese mecbur bıraktığı bu zamanda gerek çalışma ortamları, rekabetler, hayat pahalılığı, borçlar ve birçok nedenden dolayı strese maruz kalabiliyoruz. Sizin de stresli hayat yaşadığınızı gösteren etkenler ve sonuçları nelerdir bakalım.

ciltte bozulmalar.jpg


Ciltte bozulmalar

Ciltte oluşan tahriplerin nedeni stres ve stres altında çalışma hayatıdır. Kişi sürekli havasız bir ortamda hareketsiz bir pozisyonda çalışırsa cilt zaman içerisinde bozulmaya başlar.  Bunu engellemek için pozitif düşünmeye, daha sık hareket etmeye ve bulunmuş olduğunuz ortamı düzenli ve sık bir şekilde havalandırmaya özen gösterin.

Ani sıcak basması ustamgeliyor.jpg


Ani sıcak basması

Oldukça yoğun olan bir iş gününüzdesiniz ve ortamda herhangi bir hava değişimi yokken ateş basıyor, yüzünüzü kızarıyor, terliyorsunuz. Bunun nedeni ise aşırı odaklanarak çalışmak, iş stresi yaşamanızdır. Bu durum sizi psikolojik olarak bunaltıyor ve terleme, ateş basması, kızarma gibi durumlar yaşıyorsunuz.

Depresyon ve stres.jpg


Hep yorgunluk

Yorgunluk oldukça insani bir durumdur, ancak tempolu ve yorucu bir günün ardından yaşanıyorsa. Yaşamış olduğunuz yorgunluğun aslında yorulmadığınız bir gün içerisinde gerçekleşmesi ve bu durumun kronik hale gelmedi hiç normal değildir. Stresli iş hayatı veya genel anlamda stresli kişilerde oldukça sık görülen bu durumla ancak stresten kurtularak baş edebilirsiniz.

bel ağrılarına çözüm ustamgeliyor.jpg


Beden ve kemiz ağrısı

Yaşadığınız üzüntüler, stresler ve yükler size sırt ve omuz ağrısı olarak geri dönmektedir. Bu durum ilerleyen zaman ve yaşlarda sırt, omuz, boyun ve kol ağrısı olarak geri dönmektedir. Ciddi bir stres altındayken kişi ciddi bir sinir sıkışması yaşayarak sinirlerini tahrip edebilir. Bundan dolayı da stres asla basite alınmayacak kadar önemli bir durumdur. Kimi durumlarda fibromiyalji de stres kaynaklı olabilmektedir.

bel ağrısı ustamgeliyor.jpg

Kişinin tatile gittiğinde kendini oldukça genç ve güzel hissetmesi ve iş yaşamına döndüğünde bitkin, çirkin ve kırışık dolu hissetmesinin nedeni oldukça doğal bir durumdur. Eğer etrafınızdaki kişiler size sürekli bitkin ve yorgun göründüğünüzü söylüyorsa, gidişe son vermeniz gerekecektir. Aksi halde hastalanmak bir sonraki adımınız olacaktır. Kişinin enerjisi düşükken, genel anlamda dayanıklılığı da oldukça azdır. Tüm bu durumlar yaşam kalitenizin düşük olmasına sebep olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler