Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sonbaharda çocukların en sık yakalandığı 3 hastalık

Hastalıkların birçok sebebi olmakla birlikte bu hastalıklardan belli başlı korunma yöntemleri de mevcuttur.

Yaklaşılan son bahar ile salgın hastalıklar özellikle çocuklarda görülmeye başlanmıştır. Bu hastalıkların birçok sebebi olmakla birlikte bu hastalıklardan belli başlı korunma yöntemleri de mevcuttur. Yapılan  araştırmalara göre bu bulaşıcı hastalıklardan dolayı, çocuklar antibiyotik kullanımının çoğunu bu yazdan kışa geçiş döneminde alıyor.

çocuklarda boy kısalığı.jpg

Özellikle Amerika gibi Avrupa ülkelerinin birçoğunda antibiyotik kullanımı çok kontrollü ve oldukça az kullanılmaktadır. Çocuk sağlığı ve yetişkin sağlığı için oldukça önemli olan ilaç tüketiminin en aza indirilmesi vücut direncinizi mikroplara karşı daha dirençli bir hale getirecektir.

çocuklar nasıl tedavi edilir.jpg


En sık rastlanan bahar hastalıkları

Biten yazın başlayan kışın arada kalmışlığın verdiği karışıklığı yetişkinler üzerinde yaptığı ruh ve beden hastalıklarının yanı sıra çocuk sağlığı açısından da oldukça olumsuz etkileri gözlenmektedir. Özellikle de kış dönemi ile biten yaz tatili ve başlayan okul döneminde bir den yayılan virüsler çocukların çok daha hızlı hastalanmasına neden olmaktadır. En sık karşılaşılan hastalıkları şöyle sıralayabiliriz.

çocuk hastalığı.jpg

  • Soğuk algınlığı

Kış dönemi girişinde en sık rastlanan hastalıkların başında gelen soğuk algınlığı sık rastlanan virüslerin oluşumu ile gerçekleşmektedir. Çocuk hastalıkları olduğu gibi yetişkinlerinde sıklıkla yakalandığı soğuk algınlığı ateş, boğaz yanması, halsizlik, mide bulanması ve bitkinlik gibi belirtilere sahiptir. Bu durumda çocuğun dinlenmesi, kalabalık ortamlara girmemesi ve  bolca sebze meyve tüketmesi gerekir.

ateş nasıl düşürülür.jpg

  • Grip

Grip enfeksiyonu nezleden daha ağır geçen ve çoğunlukla atlatılamayan soğuk algınlığının devamı olarak görülen bir son bahar, kış hastalığıdır. Kas ağrıları, yüksek ateş, halsizlik gibi belirtileri olan bu hastalıkta çocuk okula yollanmamalı ve evde sürekli yatmalıdır. Yattığı oda sık sık havalandırılmalı ve ihmal edilmemelidir.

çocuklarda kulak ağrısı.jpg

  • Orta kulak iltihabı

Küçük yaştaki çocuklarda oldukça sık olarak rastlanılan orta kulak iltihabı çocuk hastalıkları arasında son bahar döneminde çocuklar da en sık görülen hastalıklardan biridir. Üst solunum yolu hastalığı olan bu hastalık, kulak ağrısı, ateş ve huzursuzluk gibi belirtilere sahiptir. Bu hastalıkta erken teşhis oldukça önemlidir. Belirtilerden birine rastlandığı taktirde mutlaka çocuk doktoruna gidilerek teşhis konulmalı ve tedavi yapılmalıdır. Kalıcı sağırlığa sebep olan orta kulak iltihabı tedavi edildiği taktirde bir sorun oluşmamaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler