Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sonbahar ile ofislerdeki salgın hastalıklara dikkat!

Son baharın gelmesi ile başlayan salgın hastalıklar özelliklede iş ortamlarında çoğalmaktadır.

Son baharın gelmesi ile başlayan salgın hastalıklar özelliklede iş ortamlarında çoğalmaktadır. Ofis ortamlarının kapalı alanlar olması ve birden çok kişinin aynı ortamda aynı havayı soluması, aynı tuvaleti kullanması hastalıkların hızla çoğalmasına neden olmaktadır. Bunun önüne ise yalnızca temizlik geçebileceğini söyleyebiliriz.

sik-gorulen-sonbahar-hastaliklari-.png

Temizlik denildiğinde akla ilk gelen ev temizliği olur oysa temizliğin mekânla sınırlı olmayan bir iş olduğu ve özelliklede çalışma alanları olan ofislerde de sıklıkla ihtiyaç olan bir işlemdir. Ofisler veya iş hanları toplu olarak kullanılan mekânlar olduğu için temizliği konusunda oldukça dikkat edilmesi gerekir.

sik-gorulen-sonbahar-hastaliklari-.jpg

Bakterilerin çok daha çabuk oluşup çoğalacağı yerlerden biri olan toplu yaşam alanları yani ofisler temizliğinin en ayrıntılı ve hijyenik bir şekilde yapılması gereken yerler olmasının sebebi salgın hastalıkların ve daha ciddi sonuçların oluşmaması içindir.

ofiste_bulasıcı_hastalık.jpg


Ofis temizliği nasıl olmalı?

Ofisler tuvalet, banyo, mutfak, toplantı odası ve ortak alan olmak üzere toplu kullanılan mekânlardandır. Bu mekanların hijyenik olması, o mekân içerisinde çalışan kişiler tarafından oldukça önemli bir durumdur. Ofisler gibi toplu kullanım alanlarında mikroorganizmaların üremesi ve bulaşması çok daha hızlı olmaktadır. Buda özellikle kapalı alanlarda ofislerdeki toplu grip ve enfeksiyon el hastalıkların geçirilmesine yol açmaktadır.

bulaşıcı_hastalıklar.jpg


Ofis temizliği hangi aralıklarda olmalı?

Düzenli yapılan ofis temizliği, ofis çalışanlarının verimini arttırırken bulaşıcı sağlık sorunlarının da önlenmesini sağlamaktadır. Haftada bir yahut gün aşırı olmak üzere yapılması gereken ofis temizliği Özellikle de tuvaletlerin hijyenik olmasına oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Her gün mutlaka temizlenmesi gereken tuvaletler,  ofis çalışanlarının ciddi sağlık sorunları yaşamasını önlemek için gereklidir.

hastalıklar.jpg

Aynı şekilde ofislerdeki masaların üzerinin de her gün silinmesi yayılıp çoğalabilecek virüslerden kurtulmanıza ve bulaşıcı hastalıkların çoğalmasına engel olacaktır.Toplantı odaları, sistem odalarının temizlik aralığı çok sık olmasına gerek olmasa da yoğun toplantı olan mekânlarda günde birkaç kez temizlenmesi sağlık açısından önemlidir. Yine ofis içerisindeki mutfakların ve tuvaletlerin temizliği her gün hatta günde birkaç defa olmak kaydıyla yapılması gerekmektedir.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler