Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Alarm Sistemleri Kullanımı

e Ustamgeliyor’da kamera alarm sistemleri kullanımı konulu bu yazımızı okumalısınız.

Akıllı Alarm Sistemleri

Günümüz teknolojilerinin imkan verdiği ölçüde alarm teknolojileri de bir hayli gelişmiştir diyebiliriz. Bu kapsamda birbirinden farklı alarm seçenekleri bulunmaktadır. Bu kapsamda binanın dışına ya da içine alarm sistemleri kurabilmek mümkün hale gelmektedir. b-Bu amaç doğrultusunda bir alarm sisteminin hırsız ile sahibini nasıl ayırt ettiğini de merak ediyor musunuz?

O halde anlatalım. Kapı alarm sistemleri kapı açıldıktan sonra direkt olarak devreye girmemektedir. Arada biraz süre tanınmaktadır. Bu süre genellikle 30 saniye kadar olmaktadır. Eğer bu süre zarfında şifre girilmez ise alarm çalmaya başlamaktadır. Bu sayede mekanın sahibi kendisini sisteme tanıtmış olmaktadır.

Tatil Modu

Ancak yukarıda anlatmış olduğumuz alarm sistemi sürekli olarak kullanılan alarm sistemleri için geçerlidir. Bunun yanı sıra eğer sizler tatile ya da yurtdışına çıkıyorsanız ve kimseler tarafından da kullanılmasını istemiyorsanız bu durumda yapmanız gereken tatil moduna almaktır. Bu sistemde herhangi bir zorlama olması halinde süre tanınmayacak ve derhal alarm çalacaktır. Hatta bu kişi siz dahi olsanız alarm çalacaktır. Bu sayede güvenliğiniz daha da sıkı bir şekilde yapılabilecektir.

Kapı ve Pencereler

Yukarıda saymış olduğumuz akıllı güvenlik sistemleri sadece kapılara yapılmamaktadır. Kapıların yanı sıra pencerelere de bu sistemi kurmak mümkündür. Bu sayede pencereler de zorlanacak olursa alarm aktif hale gelecektir. Ayrıca bu sistemde de hem süre tanımak hem de tanımamak mümkündür. Bu kapsamda pencerelere yerleştirilen sensörler herhangi bir hareket olması halinde direkt olarak alarm vermektedirler. Bu sayede tüm gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Anlık Bildirim

Bu akıllı sistemlerin en iyi taraflarından birisi de sizlere anlık olarak bildirimde bulunabilmeleridir. Örnek olarak verecek olursak hırsız alarm sistemleri sayesinde herhangi bir saldırı olması halinde sizlerin cep telefonlarına bildirim gelecektir. Öyle ki kameralar sizlere görüntü de gönderecektir. Böylelikle direkt olarak polise haber vermeniz mümkün olacak ve zararlarınız büyümeden zanlıların yakalanmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler