Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Klimalar Arasından Seçim Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Yaz aylarında Ustamgeliyor’dan soğutma sistemleri satın almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken hususları sizler için bir araya topladık.

Klima Kapasitesi

Her ortam için kullanılacak ilan klimanın kapasitesi farklılık arz etmektedir. Bu sebeple küçük bir odaya klima montajı yapacaksanız kapasitesi düşük bir kombi tercih etmek son derece önemli olacaktır. Bunun yanı sıra eğer oda ya da mekan büyükse kapasitesi büyük klimalar tercih edilmelidir.

Isıtma Kabiliyeti

Kış aylarında da klima sistemleri kullanılmaktadır. Bu kapsamda bir klimanın iyi bir şekilde ısıtıp ısıtmadığını anlayabilmek için COP değerine bakılması gerekmektedir. Eğer COP değeri yüksek ise bu durumda ısıtma kabiliyetinin de yüksek olduğunu anlayabilirsiniz.

Havalandırma sistemleri kapsamında klimaların performanslarını yukarıda saymış olduğumuz unsurlar ile anlayabilirsiniz. Ancak bunların yanı sıra klima kullanımına başladıktan sonra da dikkat etmeniz gerekenler bulunmaktadır. Bunlara da yazımızda sizler için yer verdik.

Klima Bakımı

Düzenli aralıklarla bakım yapılması halinde klimanın kullanım ömrü daha da artacaktır. Bakım deyince oldukça kapsamlı işler anlaşılmamalıdır. Zira bu bakım işlerini evibizde kendi başınıza kolaylıkla yapabilirsiniz.

Klima bakımı kapsamında yapabileceğiniz şeylerin başında elbette ki temizlik gelmektedir. Klimanın elektronik aksamlarına zarar vermeden gerekli temizlik işlerini düzenli aralıklarla yapmalısınız. Bu kapsamda özellikle hava çıkışı olan yerlerin temizlenmesi bir hayli önem arz etmektedir. Aksi takdirde sağlık açısından ciddi manada tehlike çanları çalabilir.

Klima Tamiri

Eğer yukarıda belirttiğimiz gibi düzenli aralıklarla bakım yaparsanız klima ömrü bir hayli uzayacaktır. Ancak kimi durumlarda bakım yeterli kalmayacaktır. Zira elektronik cihazlar zaman zaman arıza vermektedir. Bu sizlerden kaynaklı olabileceği gibi üreten firmadan da kaynaklanabilir. Hangi sebeple olursa olsun Ustamgeliyor'da klima tamiri yaptırmak son derece basittir. Ustalarımıza ulaşarak onlardan teklif alabilir ve bu sayede de en kısa süre içerisinde klimanızı yeniden sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

Özellikle sıcak yaz aylarında klimanızdan çok kısa bir süre dahi uzak kalmanız son derece zor olacaktır. Bu sebeple en kısa sürede klimanıza kavuşmanız için bizlerle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler