Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sıva İnşaatın Hangi Bölümünde Yer Alır?

Sıvaların inşaat yapımında çok önemli bir yere sahip olması durumunda çok daha özen göstererek yapılması gerekir.

İnşaatların yapılmasında büyük rolü olan sıva inşaatın hangi bölümünde yer alır konusunda tüm bilgilere Ustamgeliyor ile ulaşabilir ve ücretsiz teklif alabilirsiniz.

Sıva Nedir?

Doğa koşullarına karşı kesinlikle bir dayanıklığı olduğuna güven duyulmayan gereç ve yapıları korumak nem, rutubet ya da su geçişlerini önlemek için düzgün yapılmamış yüzeyleri düzeltmek nedeni ile uygulanan yönteme sıva denilmektedir. Sıvaların inşaat yapımında çok önemli bir yere sahip olması durumunda çok daha özen göstererek yapılması gerekir. Bu tarz işlem genel olarak ince ve kaba olarak iki şekilde yapılmaktadır. Yüzeyleri çok fazla büyük değil ise bir de düzgünse tavan sıvaları serpme üzerine bir kat olacak şekilde yapılabilir. Sıva ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara ve konularda Ustamgeliyor sayfasını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Sıvanın Amacı Nedir?

İnşaat yapımında sıvanın yeri ve önemi çok büyüktür. Bu neden ile çok kaliteli malzemelerden yapılması gerekir. Ayrıca sıvanın amacı bina içerisinde ve dışında tüm yüzeylerin pürüzsüz bir şekilde olmasını sağlamaktır. Binayı ve gerekli olan yapı elemanlarını dış etkilere yani soğuk, kar, yağmur ya da sıcak havalar gibi iklimsel değişikliklerin yanında yangın tehlikesine karşı koruyarak binanın daha güzel bir görünüşte olmasını temin etmektedir. İnşaat işleri için kullanılan yapım yöntemi, malzemesi ve fiyatları bakımından farklı pek çok sıva türü bulunmaktadır. Sıva çeşitleri içinde en ucuz olanı düz sıvadır. Bu tarz sıvalar sıvalara zemin olabilir ve başka bir kaplamaya da zemin teşkil etmektedir.

Sıva Çeşitleri Nelerdir?

Genel olarak pek çok sıva eşitler bulunmaktadır. Akustik sıva, alçı sıva, bağdadi sıva, çarpma sıva, çimento sıva ve dış sıva çeşitleri inşaatın belli bölümlerinde kullanılmaktadır.

Akustik Sıva ; Ses emiciliği özelliği bulunan sıva çeşididir. Bu sıvalar genel olarak su ile temas halinde hacimlerini artıran alimünyum tozu ile yapılmaktadır.

Alçı Sıva ; Sadece alçı ya da alçı, kireç ve kum karışımı ile yapılan sıvaya alçı sıva denilmektedir. Kumsuz olan alçı sıva sıva alçısının su içine atılması ile elde edilen harcın daha önce yapılmış kaba sıva üstüne tahta mala ile 5 ya da 7 mm düzgün beton yüzeylere 12 mm kalınlığı kadar vurulmasıyla yapılmaktadır.

Çarpma Sıva ; Kaba sıva mevcut sıva ya da ağır yüzeyler üzerine bir kat olacak şekilde vurulan 1 cm kalınlığında olan sıvalara denir. Bu tarz sıvalar yüksek tozda çimento harcı ile hazırlanan bir süpürge yahut mala burnu ile kuvvetli şekilde çarpılarak yapılmaktadır.

Çimento Sıva ; Bu sıvalar çimento harcı ile yapılmaktadır. Bodrum katı, dış duvarlarının yanı sıra nemli olabilecek tüm bölgeler için bu çimento sıva kullanılmaktadır.

Dış Sıva ; Dış sıvalar genel olarak tüm yapıların dış yüzeylerinin pürüzsüz olması için uygulanan sıva türüdür. Ayrıca bunların dışında daha bir çok sıva çeşitleri bulunmaktadır. Yapılacak işlemlere ve yerlerine göre sıva çeşitleri değişmektedir.

Sıvaların Özellikleri

Sıva işleri belli amaçlar ile inşa edilen yapılarda uygulanan işlemlerdir. Bu sıvaları çeşitli özelliklerine ayırmak mümkün olmaktadır. Tüm sıvalar binalarda yapıldıkları yerlere göre iç ve dış olmak üzere iki bölüme ayrılır. Dış sıvalar genellikle binaların dış kısımların daha pürüzsüz olması ve güzel görünmesi için uygulanmaktadır. İç sıvalar ise kaba inşaat elemanlarının bina içerisinde kalan yüzeylerine yapılan sıvalardır. İç sıvalar elemanları dış etkenlerden korumaktan çok yüzeylerini düzeltmek ve görüntülerini daha da güzelleştirmek için uygulanmaktadır. İnşaat işlerinde kullanılan her türlü sıva çeşitleri hakkında en doğru bilgileri hiç zaman kaybetmeden Ustamgeliyor sayfasında bulma imkanına sahipsiniz.

Sıva Hazırlanması Nasıl Olur?

Aslında sıva hazırlamak çok kolay gibi görünür, ancak sıva yapımında kullanılan malzemeler doğru orantı da kullanılmaz ise istenilen işlem için uygun olmaz. Sıvalar farklı çeşitler de olduklarından dolayı çeşitlerine göre malzemeler kullanılmalıdır. Mesela çimento sıva için çimento, kum ve kireci bir tepe halinde getirilerek ortasına su koymak için çukur açılır. İstenilen sıvayı sadece sıva ustası hazırlamaktadır. Son derece işinde uzman olan sıva ustalarını Ustamgeliyor adresimizde bulacak ve en kaliteli hizmetleri en kısa süre içinde alacaksınız.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler