Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sıhhi tesisat nasıl daha uzun ömürlü kullanılır?

Sıhhi tesisat nedir cevap verirken, daireler içerisindeki su tesisatını inceleyerek oldukça kolay bir şekilde anlaşılmaktadır.

Tesisat sistemi kurulurken pis suyun atılma biçimi oldukça önemlidir. İnsan ve tüm camlıların sağlığı açısından zararlı olan bu atık suların kent kanalizasyonuna, kent kanalizasyonlarının bulunmadığı yerlerde ise süzme yahut çökertme çukurlarına atılmaktadır.

su-tesisatı-ustamgeliyor.jpg

Pis olan suyun koku ve gazın dışarıya sızmaması sağlıklı bir biçimde dışarıya taşınması, boruların sızdırmaz olmasına, çabuk kırılmayan dayanıklı olmasına dikkat edilmedir. Bu bahsetmiş olduğumuz unsurlardan biri bile ihmal edilirse ciddi sağlık sorunları ile karşılaşılması kaçınılmazdır.

Sıhhi-Su-Tesisat-Ustamgeliyor.jpg

Sıhhi tesisat kurulumu sırasında alınacak suyun kaynağından beklenen özellikler şöyledir; su sıcaklığının 7 veya 12 derece olması, temiz ve berrak olması, suyun koku ve sertlik derecesinin standart olması ve elbette bakteri barındırıyor olmaması diyebiliriz.

sıhhi su tesisatı (2).jpg

Sıklıkla yaşanan conta yahut klozet sorunu, musluk çalışmaması, tuvalet veya mutfak giderlerinin tıkanması da bir sıhhi tesisat problemidir. Tuvaletlerden gelen pis koku da yanlış alt yapı ile yapılmış bir diğer su tesisatı problemidir.

su-tesisatı.jpg

Evlerinizde bulunan banyo küvetleri, lavabo, duş teknesi, klozet, giderler ve bataryalar başlı başına tesisat ürünleridir. Sıhhi tesisat nedir cevap verirken, daireler içerisindeki temiz su ve pis su tesisatını inceleyerek oldukça kolay bir şekilde anlaşılmaktadır. Yeni yapılan konutlarda yapılan tesisat sistemlerinin işinde uzman ustalara verilmesi de oldukça önemlidir.

Sıhhi-Su-Tesisat-Ustası.jpg


Daha uzun ömürlü bir sıhhi tesisat için ne yapmalıyım?

İlk olarak tesisat sistemi kurulumu sırasında gerekli özenin ve önemin gösterilmemiş olması, birkaç yıl sonra ortaya çıkacak tesisat sorununu da beraberinde getirmektedir. Doğru parçalar kullanılsa da tesisat esnasında yapılan yanlışlar kalıcı hataların oluşmasına neden olacaktır. Tadilat esnasında birçok tesisat sistemi ciddi hasarlar almaktadır. Bundan dolayı tamir işlerinizin işinde deneyimli ve uzman olan tesisat ustaları tarafından yapılması oldukça önemlidir.

Sıhhi-Su-Tesisatı.jpg

Tüm bunların dışında özünde iyi yapılmış tesisat sistemi de kişilerin yanlış kullanımından dolayı tadilat edilecek duruma gelmektedir. Örneğin; giderlere atılan yabancı maddeler, zararlı kimyasal kullanımı, tesisatın daha sonradan değiştirilmesi gibi birçok etken bulunmaktadır.

Sıhhi-Su-Tesisat-ustaları.jpg

Sıhhi tesisat problemleri önlem alınmadığı takdirde insan sağlığını oldukça fazla etkileyecek en belirgin unsurlardandır.  Var olduğunu düşündüğünüz bir problemde mutlaka işinde deneyimli tesisat ustaları tarafından destek alınarak yok edilmelidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler