Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Seracılık Nedir?

Sera üretimi genel olarak çok kazançlı bir iş olmasının yanı sıra pek çok faydaları da bulunmaktadır.

Son zamanlarda pek çok kişinin tercih ettiği ve merak ettiği seracılık nedir gibi sorulara en doğru cevapları Ustamgeliyor da bulacaksınız. Ayrıca ücretsiz teklif alabilirsiniz.

Seracılık nasıl olmalıdır?.jpg

Seracılık Hakkında Her Şey

Seracılık son günlerde ülkemizde de çok fazla kişi tarafından tercih edilen ve karı yüksek olan bir faaliyet olarak dikkat çekmektedir. Genel olarak seralar bitkisel bütün yıl boyunca yapılan yapay alanlardır. Seralar ile alakalı katma değer katmak için yapılan işe de seracılık denilmektedir. Seracılık işinin hobi olarak da yapan kişiler bulunsa da genellikle bu işten para kazanan kişilerin sayısı daha fazladır.

Seralar bitkilerin uygun şartlarda yetişmesi sağlamak için çevre şartlarını kontrol altına alınması gerekir. Bu neden ile cam, fiberglas, plastik gibi ışığı geçiren materyaller örtülüdür. Ilıman iklimin olduğu yerlerde meyve ve sebze yetiştiriciliği yapılır ve buralarda sebze için cam örtü meyve için ise plastik örtü bulunan seralar tercih edilir. Seracılık en çok Akdeniz ikliminin bulunduğu Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nde yapılmaktadır. Bu konuda merak ettiğiniz tüm bilgilere çok kolay bir şekilfe Ustamgeliyor adresimizde bulabilirsiniz.

shutterstock_69224893.jpg

Sera Çeşitleri Nelerdir?

Seracılık son dönemlerde hem kazanç bakımından hem de hobi olarak pek çok tercih edilmektedir. Seralar üretilen ürünlere göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. orta yastık durumuna göre seralar ve çatı şekillerine göre seralar çeşitleri vardır. orta yastık durumuna göre seralar yastıklı ve yastıksız olarak ikiye ayrılır. Çatı şekillerine göre seralar ise tek çatılı seralar, iki çatılı seralar, M çatılı seralar ve blok seralar olarak dört kısımda bulunmaktadır. Sera çeşitleri arasında seçim yaparken kesinlikle yetiştirmek istediğiniz ürünün cinsi ve miktarını göz önünde bulundurmanız çok önemlidir. Bu çeşitlerin arasında sera düzenlemesi için  doğru kararlar almak için yapmanız gereken Ustamgeliyor adresimizi ziyaret etmek ve en ayrıntılı şekilde incelemeler yapma fırsatına sahip olmaktır.

shutterstock_217561537.jpg

Seraların Faydaları Nelerdir?

Sera üretimi genel olarak çok kazançlı bir iş olmasının yanı sıra pek çok faydaları da bulunmaktadır. Seraların kurulduğu bölgede dışarıda doğal ortamlarda yetişen her tülü sebze ya da boyları küçük olan meyve bitkilerini yetiştirmek çok kolay olacaktır. Ancak cam ya da plastik ötü altına almak gerekmektedir. Yani turfanda olacak şekilde yetişmektedir. Seralar örtü altı sebze ve meyve yetiştirme çok eskiden sadece yılın belli zamanlarında ve doğal koşullar ile yetişen sebze ya da meyvelerdi. Ancak son günlerde teknolojinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi ile seralarda her türlü meyve ve sebzeler daha erken yetişmektedir. Bu durum da sebze ve meyvecilik konusunda verimin yanı sıra kalitenin de artmasını sağlamaktadır.

shutterstock_383547070.jpg

Seralar Nasıl Kurulur?

Seralar genel olarak bir çok girişimcinin malzemeleri kendi alıp kurulum yapmaya çalıştıkları be bu konuda pek çok sorunlar ile karşı karşıya kaldıkları görülmektedir. Sera yapımı için kesinlikle uzman kişilerden yatdım alamk en doğru karar olacaktır. Bu tarz yapılımlar için en kaliteli malzemelerin kullanılması daha sonra bir sıkıntı çıkmaması için ok önemlidir. Bu neden ile hem doğru işlemlerin olması hem de uzun süre en kaliteli verimleri alabilmek için gerekli olan malzemeler ve işlemlerin yapılması çok önemli bir yere sahiptir. Sera yaptırmak istediğiniz zaman Ustamgeliyor aracılığı ile en doğru kararları almanıza yardımcı olacaktır.

shutterstock_606159179.jpg

Seralarda Sağlanan Yapay Koşullar Nelerdir?

Son zamanlarda teknolojinin çok hızlı ilerlemesi ile seracılık çok daha kolay olmaktadır. Seralarda sağlanan yapay koşullar sayesinde sebze ve meyvelerde organik üretim çok daha fazla bir şekilde yaygınlaşmıştır. Bunlar ısıtma, ilaçlama, havalandırma, sulama ve gübreleme olarak ayrılmaktadır. Isıtma ile bitkiler için gerekli olan ısı sağlanacaktır ve bu sistem sera içinde bulunan ısıyı belli aralıklar ile sabit tutmaktadır.

shutterstock_221806342.jpg

Sera bahçesi için daha güvenli ve kaliteli verim almak için sulama işlemleri kadar gübreleme işlemi de çok önemlidir. Bunlar yetiştirilen bitkilerin sağlıklı gelişmeleri için ihtiyaç olan gübreleme sulama sistemleri ile gerçekleşmektedir. Bitkilere zarar veren mikroplara karşı en etkili çözüm sera içinde yapılan ilaçlama sistemleri sayesinde yapılmaktadır. Sera ve seracılık hakkında en doğru bilgileri en kısa yoldan Ustamgeliyor sayfamızda bulacak ve en ince ayrıntısına kadar inceleme imkanına sahip olacaksınız.

Son zamanlarda pek çok kişinin tercih ettiği ve merak ettiği seracılık nedir gibi sorulara en doğru cevapları Ustamgeliyor da bulacaksınız. Ayrıca ücretsiz teklif alabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler