Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Saçını seven bunları yapmasın!

Sıklıkla kimyasal boyalara, fön makinalarına ve olumsuz hava şartlarına maruz kalan saçlarınızı doğal yöntemlerle yenilemeye ne dersiniz?

Son yıllarda oldukça sık gidilen güzellik salonlarında saçlar için uygulanan çeşitli kimyasalların olması ve bu kimyasalların saç bakımı, güzelleşmek adı altında saça ciddi boyutta zararlar vermesi uzmanların saçlar için kırmızı alarm vermesi ve bu durumun belli aralıklarda tekrarlanan bir işlem olduğu takdirde saçta ciddi hasarlara yol açabileceği konusunda uyarıyorlar. İşte uzmanların saç bakımı konusunda oldukça zararlı buldukları diğer konular:

saç-yıpranması-fön makinası.jpg

  • Fön makinası ve saç düzleştiricisi

Fön makinası ve saç düzleştiricileri saçlarınıza ciddi oranda zarar vererek saç tellerini yakarlar. Birdenbire değil de yavaşa yavaş yakmasından dolayı çoğu kişi tarafından ciddiye alınmayan bu durum saça kimyasallar kadar zarar vermektedir. Saçın dokularını bozan ve yumuşaklık, parlaklık gibi özelliklerini alan fön ve düzleştirici oldukça zaruri durumlarda kullanılmalıdır.

yanlış besşenme.jpg

  • Yanlış beslenme

Saçlarınız sadece dışarıdan gelen yanlış uygulamalar ile zarar görmez. Aksine çoğunlukla yenilip içilenden de oldukça fazla zarar görmektedir. Bu yanlış beslenmenin ilk sırasında su tüketmemek gelir. Az içilen su saçların cansızlaşmasına ve kurumasına neden olur. Saçların sağlıklı olması için ilk olarak günde en az 2 litre su içmelisiniz. Bunun dışında eğer sürekli hamur işi,  kızartma, taze olmayan ve paketli gıdalar tüketiyorsanız da bunu bir son vermeli ve saçınızın sağlığı için daha çok meyve ve çiğ sebze ağırlıklı beslenmelisiniz.

saç-temizliği.jpg

  • Temizliğe önem verin

Kirli ve yağlı saçlarda kepek oluşumu çok daha hızlı olur. Görüntüde oluşan bozukluk ve çirkinliğin de sebeplerinden birisi saçların yağlı yani pis oluşudur. Saçtaki yağın saçı ve saç derisini beslediği bilimsel olarak açıklanmış olan gerçeklerden biri olsa da saçtaki yağ ve kepek ile gezmek hoş ve alıcı bir görüntünün aksine sönük ve kötü bir saç görüntüsü sergilemenize neden olacaktır.

saşç maskesi.jpg

  • Saç maskesi yapmayı ihmal etmeyin

Saçınıza haftada 2 kez saç maskesi yapmanız saç bakımı konusunda oldukça önemlidir. Uygulayacağınız maske sayesinde saçınız derinlemesine beslenecek ve daha sanlı ve parlak görünecek. Saçınızın tipine ve özelliklerine göre uygulayacağınız maskeyi kendiniz evde yapabilirsiniz. Bu konu hakkında bir saç uzmanından da destek alarak neyi hangi ölçüde yapacağınızı belirleyebilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler