Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Rayiç Bedeli Nedir?

Bir ev bedeli, bir arsanın bedeli veya bir aracın fiyatını belirleyici olan, o taşınmazın rayiç bedelini ortaya çıkarmaktadır.

Rayiç bedel, her gün yeni konut projelerinin yoğun bir şekilde katıldığı emlak dünyasında, bir taşınmazın hangi değere sahip olduğu anlamının matematiksel bedel hesaplamasına rayiç bedel denmektedir.

rayiç_bedel_nedir.jpg

Bir ev bedeli, bir arsanın bedeli veya bir aracın fiyatını tespit ederken belirleyici olan, o taşınmazın rayiç bedelini ortaya çıkarmaktadır.

Arsa-rayiç-bedeli-nasıl-hesaplanır3.jpg


Rayiç bedel hesaplama
için nelere ihtiyaç vardır?

Piyasa üzerinde art-talep dengesinin bir sonucu olarak, herhangi bir malın sahip olduğu piyasa değerine rayiç bedel denmektedir. Rayiç bedel hesaplanırken yahut evin, arsanın bulunduğu bölgede bulunan sosyal imkânlarda rayiç bedel için etkileyici unsurlardandır.

rayiç_bedeli.jpg

Almayı düşündüğünüz evin rayiç bedelini oldukça kolay bir yöntem ile kendiniz de ortalama olarak belirleyebilirsiniz. Ancak bunun dışında evin bulunduğu beldenin belediyesinden net rayiç bedelini öğrenmeniz mümkündür.

arsa-rayiç-bedeli3-.jpg

Satın alacağınız evin bulunmuş olduğu bölgede daha öncede rayiç bedeli belirlenmiş üç evin rayiç bedelini öğrenerek bu üç evin toplam metre karesine bölerek, o üç bölgedeki evlerin rayiç bedelini kısmen öğrenmeniz mümkündür. Ortaya çıkacak olan sonuç rakamı, satın almak istediğiniz evin metre karesi ile çarparak, evin bedeli hakkında etkili bir fikir sahibi olabilirsiniz.

arsa-rayiç-bedeli4-.jpg


Rayiç bedelini etkileyen unsurlar nelerdir?

Herhangi bir evin rayiç bedeli, bulunmuş olduğu bölgedeki diğer evlerin rayiç bedellerine orantılı olmakla birlikte, etrafında bulunan birçok etmen, fiyat üzerinde etkili bir unsurdur. Evin bulunduğu yer, metropole ve merkeze olan yakınlığı, etrafında bulunan hastane, alışveriş merkezi, okul ve ulaşım araçları gibi faktörler, evin rayiç bedelini hesaplarken en etkili olan unsurlardandır. Almayı düşündüğünüz gayrimenkulün bulunmuş olduğu bölgedeki yaşayan diğer vatandaşların sosyo-ekonomik standartları da ayrıca puanlamada etki sağlayan unsurlardandır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler