Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Radyatör Hakkında Bilgiler

Radyatör Nedir?

Radyatör aslında yaşamımız boyunca çok önemli bir yere sahip olmaktadır. Bulunan yaşam alanlarını ısıtma ya da soğutma amacında olan sistemlere radyatör denir. Radyatörler genel olarak araçlarda motorun çok fazla ısınmasını engellemek, evler için ise özellikle kış aylarında ısınmak için kullanılan sistemlerin en başında yer almaktadır. Radyatör açıkçası evlerde kullanılan ve evlerin çok daha ısınmasını sağlayan peteklere verilen yabancı bir isimdir. Genellikle evlerde tercih edilen petek sistemleri de ki radyatörlere termoteknik radyatör denilir. Termoteknik radyatör fiyatları hakkında en doğru bilgiler ve bu fiyatları sunan en güvenli firmaları Ustamgeliyor sayesinde en kısa süre içinde bulabilirsiniz. Vereceğiniz en doğru kararlara yardımcı olunmaktadır.

Radyatör nedir.jpg


Radyatörlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Evlerinizde ya da iş yerlerinde kullanılan radyatörlerin düzenli olarak ve periyodik anlamda bakımları yapılması gerekir. Aksi taktirde istenmeyen sorunlar ile karşı karşıya kalabilir ve hatta bulunduğunuz ortamların ısınmasında problemler ortaya çıkar. Radyatör bakımının yapılması için kesinlikle uzman kişilerden yardım almanız çok doğru olacaktır. Kendiniz ya da işi bilmeyen kişilerin yapması sonucunda sorunlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca radyatörlerin temizlenmesi ya da bakımlarının yapılmaması gibi durumlarda büyük enerji kayıpları olacak ve faturalarınız yüksek fiyatları gösterecektir. Radyatör temizliği ya da bakımı yılda en az bir defa kesin olarak yapılması gerekir. Yapılan temizlik sonrasında peteklerin içinde bulunan kireç ya da birikmiş kirler en iyi şekilde ortadan kalkacaktır. Böylece petekleriniz daha iyi ısıtacak ve enerji tasarrufu sağlamış olacaktır. Peteklerin en doğru şekilde bakımı yaptırmak istediğiniz zaman en güvenli firmalar ile çalışmak için Ustamgeliyordan yardım alabilirsiniz.

Radyatör temizliği.jpg

Doğalgazlı Şofbenler Nasıl Kullanılır?

Doğalgaz tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de genel olarak her yerde kullanılan çok önemli bir ihtiyaçtır. Doğal gazların evlere girmesi ile su ısıtma sistemleri son derece değişmiştir. Artık çok daha yaygın bir şekilde doğalgazlı şofben kullanımı çoğalmıştır. Doğalgazlı şofben kullanırken dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Özellikle doğalgazlı şofben kullanırken derecesini çok doğru bir şekilde ayarlamak gerekir. Ancak doğalgazlı şofbenlerde derece ayarlanırken model ve marka farklı olması durumunda değişiklikler olabilir. Derece doğru olarak ayarlanırsa şofbenin suyu ısıtmasında ki gücü azaltabilir ya da yükseltebilir. Sıcak su kullanılacağı zamana çok iyi karar verilmesi gerekir. Genel olarak sıcak suyu devamlı olarak kullanan aileler doğalgazlı şofbeni açık tutarlar.  Ancak elektrik kesintilerine çok dikkat edilmesi gerekir. Çünkü bazı doğalgazlı şofbenler elektrik kesintileri sırasında arıza gösterebilir. Bu durumda genel olarak EE şeklinde kendini gösteren arıza işareti ortaya çıkar ve bu arızanın çözümü çok basittir. Doğalgazlı şofbenin bakımı çok kolaydır. Fakat kesinlikle uzman kişilerin yardımını almanız en doğru hareket olacaktır.


Doğalgazlı Şofben Çeşitleri

Genel olarak doğalgazlı şofbenlerin iki çeşidi bulunmaktadır. Doğalgazlı şofben çeşitleri arasında birisi bacalı şofben ve bir diğeri ise hermetik şofben çeşididir. Bacalı şofbenler kesinlikle banyolara monte edilmesine izin verilmez. Doğalgazlı şofbenlerin dışında bir de elektrikli şofbenler vardır. Elektrikli şofbenler ve fiyatları hakkında en doğru bilgileri almanız ve en güvenli firmalar ile tanışmanız için Ustamgeliyor sizlere çok daha yardımcı olacaktır. Doğalgazlı şofbenler içinde bacalı olanalar biraz daha dikkat edilmesi gereken bir çeşit olduğu için biraz daha özen göstermek gerekir. Bu üründe belli bir güçteyken su debisinin değişken kullanılması durumunda bile çıkış suyu sıcaklığın aynı kalmasını sağlamaktadır. Bu sayede büyük bir konfor oluşmaktadır ve termostatik özellik sağlanmış olur.

Hermetik Şofben Nasıl Çalışır?

Hermetik şofbenler genel olarak çok fazla tercih edilen bir üründür. Çünkü bu şofbenler bulunan ortamlardaki oksijeni kullanmazlar ve bundan dolayı normal şofbenlere göre çok daha güvenli olmaktadır. Şofbene gelen gaz bağlantılarında bir gaz kaçağı yoksa dışarıya çıkartılan borunun şofben ile bağlantısında bir sorun bulunmuyor ise bir tehlike söz konusu olmamaktadır. Hermetik şofben nasıl çalışır sorularına en doğru cevapları Ustamgeliyor sayesinde bulacak ve kafanızda hiçbir soru işareti kalmayacaktır. Hermetik şofben kullanımı hem çok daha güvenli olmakta hem de çok daha karlı olmaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler