Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Oto cam filmi neden gerekli?

Oto cam filmi estetik açısından kullanıldığı gibi aynı zamanda birçok faydadan dolayı araç camlarına uygulanan kaplama yöntemidir

Oto cam filmi çoğu kişi tarafından yalnızca araçlarda estetik açısından kullanıldığı bilinen fakat birçok faydadan dolayı araç camlarına uygulanan kaplama yöntemidir. Aracın görüntüsüne estetik katan oto cam filmi aynı zamanda ekonomik, sağlık, güvenlik ve çevresel katkılarıyla da fayda sağlamaktadır.

oto cam ustası.jpg

Özellikle Akdeniz bölgesinde yılın 7 ayı yoğun güneşe maruz kalınması ülkemiz de oto cam filminin önemini çok daha belirgin hale getirmektedir. Oto cam filminin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz.

oto cam filmi ustası ustamgeliyor.jpg


Oto cam filminin özellikleri

1) Oto cam filminin özellikleri arasında en belirgin olanlarından ilki UV engelleme özelliğine sahip olmasıdır. UV-A, UV-B, UV-C ışınları güneş tarafından yayılan zararlı ışınlardır. Atmosfer hava tabakası tarafından bir kısmı süzgeçten geçirilse de insan sağlığı için oldukça zararlı olan ışınlardır.

oto cam filmi ustası ustamgeliyor.jpg

Birçok ciddi hastalığa sebep olan UV güneş ışınları her ortamda olduğu gibi araç içerisinde de kişinin korunması gereken zararlı ışınlardır. Cilt kanserine kadar birçok zarar sağlayan bu ışınlardan kaliteli ve nitelikli cam filmi ile önlem alınması en sık rastlanan yöntemler arasındadır.

oto cam filmi.jpg

2) İklim olarak sıcak olan bölgelerde ( Akdeniz-Güneydoğu) senenin uzun bir zamanı yaz ve güneş olduğundan dolayı sürekli araçta soğutucu klimaların aktif olduğu bilinmektedir. Enerjisini motordan alan klima sistemi cam film ile desteklendiğinde yaklaşık %10 ile %15 kadar motor gücünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Cam filmi ile yakıt sarfiyatının azalmasına katkıda bulunarak bütçenize katkı sağlamış olursunuz.

oto cam filmi ustası.jpg

3) Sürekli güneşe maruz kalan döşemelerin solmasına, düzenli olarak döşemelerin güneş ışınlarına maruz kalarak çatlamasına ve araç içinde oluşacak kumaş, deri, plastik döşeme kokuların oluşması cam filmi sayesinde önlenmektedir.

oto cam ustamgeliyor.jpg

4) Araç ile yapılan kaza esnasında darbe alan cam ufalanarak parçalanmakta ve araç içerisinde yolculuk edenlere hayati zararlar vermektedir. Cam filminin faydaları sayesinde kırılan cam ufalansa da bir arada kalır ve etrafa dağılarak araç içindeki veya dışındaki kişilere zarar vermez.

oto cam.jpg

5) Özellikle uzun yolculuklarda da oldukça sık tercih edilen ve mahremiyeti sağlayan cam filimler uzun yolculuk esnasında araç içinde daha rahat uyumayı, uzanmayı sağlar ve dışarıdan görünmenizi engeller.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler