Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Mutlu bir çocuk yetiştirmek için bilmeniz gereken 4 madde

Tüm ebeveynlerin hayali çocuklarının mutluluğudur. Yapılan araştırmada mutlu bir çocuk için yapmanız gereken 4 madde şöyle:

Tüm annelerin elbette en büyük hayallerinden biri çocuklarının mutluluğudur. Her ne kadar klişe bir cümle de olsa gerçeğin böyle olduğunu eminim en çok anne olanlar anlıyordur. Anneler mutlu çocuklara sahip olmak için ellerinden gelen özveriyi ve emeği veren meleklerdir.

mutlu çocuklar.jpg

Elinden geleni, hatta çoğu zaman elinden gelenin fazlasını yapan anneler; istedikleri verimli sonucu alamadıklarını gördüklerinde hayal kırıklığı yaşarlar. Bu durumda hissettikleri yersiz suçluluk duygusundan kurtulmaları ve istedikleri sonuca ulaşmaları için yapması gerekenleri madde halinde sıralayacağız.

çocuklarda uyku.jpg

Erken uyku şart

Çocuklarda uyku alışkanlığı, çocuğun sağlık, mutluluk ve başarısıyla doğru orantıda ilişkili bir durumdur. Yapılan bir araştırmaya göre, uyku düzenine sahip çocukların uyku düzeni oturmamış çocuklara nazaran çok daha mutlu, başarılı ve sağlıklı olduğu açıklanmıştır.

uykusuz çocuklar.jpg

Çocuğunuzda zamanında oturtmanız gereken uyku düzeni, hem daha sakin bir yapıya sahip olmasını hem de sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Okulda başarı konusunu da doğrudan etkileyen uyku, annelerin ciddiye alarak bir düzene sokmak için gayret etmesi gereken bir konudur.

çocukla-konuşan-aile.Jpeg

Onu dinleyin ve sohbet edin

Annelerin ve babaların çocuklarını pahalı oyuncaklarla mutlu etmesi mümkünken bunun kısa süreli bir mutluluk olduğunu da unutmamalarında fayda vardır. Ona alacağınız oyuncaktansa, onunla geçireceğiniz verimli ve sevgi dolu bir saat çocuk gelişimi, mutluluğu ve ruh sağlığı için ciddi oranda önem taşımaktadır.

telefonsuz-eğitim.jpg

Telefonunuzdan uzaklaşın!

Çağın hastalığı olarak bilim tarihine geçen telefonu elden düşürmeme durumu ne yazık ki anneleri de etkisi altına almış durumda. Çocuklarınızla zaman geçirmenizi engelleyen, çocuğunuza önemsiz hissetmesine neden olan ve çocuğunuzu tam anlamıyla dinleyememenize neden olan telefonlar; çocuğunuzla ilişkinizi zedeleyen bir etkendir.

çocuğu-erteleme.jpg

Elinizden geleni yaptığınızı düşünüyor olabilirsiniz, çocuğunuz büyük bir heyecanla size bir şeyler anlatmak istiyorken sizin de telefonda önemli olduğunu düşündüğünüz işleriniz olabilir. Bu durum çocuğun ertelenmesine neden olacak ertelenmek de çocuğu içine kapanık yapacaktır.

çocukla-oynayan-aileler.jpg

Onunla oynayın ve kahkaha atın

Çocuklarınızla bir görev gibi ilgilenmeniz, bunun onu anlamadığını düşünmeniz oldukça saçma. Çocuklar her şeyi biliyor, anlıyor cümlesi bir şehir efsanesi sanmayın! Çocuğunuzla onunla kahkaha atarak oynayın, koşun, şarkı söyleyin ve hatta pisletin. Bu çocuğun ileriki yaşlarda da sizinle her şeyi paylaşmasına neden olacak bir ön hazırlıktır.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler