Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Mutfağınızda yer kazanmanız için 5 pratik çözüm

Kullanışlı olması gereken mekânlardan biri olan mutfaklar, doğru dekorasyon ile oldukça işimizi kolaylaştıracak bir hal alabilmektedir.

Mutfaklar gün içerisinde en sık vakit geçirdiğimiz mekânlar olup dizaynı, kullanıma elverişli olmadığı takdirde oldukça zorluklar yaşayacağımız bir alandır. Evin en sık kullanılan ve en kullanışlı olması gereken mekânlardan biri olan mutfaklar, doğru dekorasyon ile oldukça işimizi kolaylaştıracak bir hal alabilmektedir.

mutfak dekorasyonları ustamgeliyor.jpg

Çok sık kullandığımız ve daha konforlu hale getirmek istediğimiz mutfaklar için 5 adımda konforu sağlamak oldukça kolay.

siyah mutfak dolapları.jpg


1) Mutfak dolaplarınızda yer açın

Mutfak dolabı geniş olmasa da içerisindeki mutfak malzemelerinizi daha fazla sık ve üst üste koyarak yer kazanmanız mümkün olabilir. Fakat dolabınızı yenilemek gibi bir imkânınız varsa mutlaka zeminden tavana kadar olan dolaplar tercih etmeniz sizi oldukça rahatlatacak ve kalabalıktan kurtaracaktır. Bu modelle mutfağınız daha büyük ve uzun bir görüntüye de sahip olurken oldukça ferah bir hava da katacaktır.

mutfak tezgahı ustamgeliyor.jpg


2) Işıklandırmalara dikkat

Son yıllarda oldukça moda olan sarkıt lamba modeli oldukça şık bir görüntüye sahip olsa da yeteri kadar ışık vermez. Görüntüsünden dolayı vazgeçmek istemediğiniz sarkıt lambanız kalacaksa da mutlaka mutfak dolaplarına gömme şeklinde ek olarak spot lambalar monte edilmelidir. Spot lamba mutfağınızın karanlık ve kasvetli havadan çıkarak daha ferah ve vakit geçirilmeye müsait bir alana dönüşmesini sağlayacaktır.

mutfak dekorasyonu ustamgeliyor.jpg


3)Duvara mutfak malzemesi asın

Çok geniş olmayan mutfağınızda duvarları da değerlendirmeyi unutmayın. Örneğin günlük sık olarak kullandığınız tava, tencere bıçak seti gibi mutfak malzemeleri hemen tezgâhınızın yakınına özel mutfak aparatları ile asarak hem daha pratik iş yapabilir hem de çok daha çabuk toparlayabilirsiniz. Bu tarz malzemeleri birçok mutfak dolabı üreten firmalardan özel talep edebilirsiniz.

mutfak dolabı modelleri ustamgeliyor.jpg


4) Mutfaktaki mekânınızı iyi değerlendirin

Mutfağınızdaki her boş alanı değerlendirin. Beyaz eşyaların gömme olarak monte edilmesine de özen gösterin. Böylece yerden tasarruf etmiş olacaksınız. Aynı zamanda bir yemek masanız varsa ve mutfağınızın şekline uygunsa mutlaka tezgâhınıza yakın olarak kullanın, böylece mutfağınızda yemek yaparken de yemek yerken de masanızdan yararlanabilirsiniz.

mutfak dolabı  fiyatları ustamgeliyor.jpg


5) Mutfakta mutlaka malzeme düzeni olsun

Mutfağınızı daha verimli kullanmak için son olarak yapmanız gereken tüm mutfak malzemeleri için ayrı bir alan belirlemek olacak. Bardaklar, tencereler, kaşık çatallar, tabaklar gibi malzemelerin hepsi ayrı ayrı yerlerde olmalıdır. Bu işinizi çok daha kolay halletmenize ve çok daha hızlı bitirmenize yardımcı olur.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler