Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kendi balkonunuza hobi bahçenizi kurmaya ne dersiniz?

Şehir yaşantınızdan kaçarak balkonlarınız da kendiniz için bir hobi alanı oluşturmaya ne dersiniz?

Yorucu şehir yaşantısından bir nebzede olsa kaçarak evlerinizde bulunan küçük balkonlarınızda kendiniz için bir hobi alanı oluşturabilirsiniz. Bu alanda oluşturacağınız ve gün içerisinde veya iş den sonra vakit geçireceğiniz küçük sevimli balkon bahçe dekorasyonu için birkaç püf nokta vereceğiz. 
 
balkon dekorasyonları ustamgeliyor.jpg  

Balkon bahçenizin dekorasyonuna başlamadan önce maddelere ayırarak ilerleyelim.
 
 
balkon sandalyesi ustamgeliyor.jpg  

İlk madde olarak işe başlarken nasıl bir 
hobi bahçesi alanı istediğinizi belirlemelisiniz. Balkonunuzda oluşturacağınız bu hobi alanı için kafanızı netleştirmeden bitki ekimi veyahut alımı yapmanız yanlış ve bilinçsiz seçimler yapmanıza neden olacaktır.

balkon çiçekleri ustamgeliyor.jpg

Hangi mevsimde olduğunuz alacağınız bitki veya sebzenin büyümesi ve gelişmesi için oldukça önemli bir ayrıntıdır.  Dekore edeceğiniz balkonun evinizin bir parçası olduğunu asla unutmayın. Eğer oluşturacağınız hobi bahçesi aşırı küçük değilse bir masa sandalye koyarak çay içip kitap okuyabileceğiniz bir alan olarak da zevkle kullanabileceğinizi unutmayın. 
 
balkon dekorasyonu.jpg

İlk kez bitki bakacaksanız bahçenize alacağınız çiçeklerin bakımlarının kolay olup olmadığını bilgi sahiplerine sormadan almayın. Zor bakımı olan bitkiler çabuk bıkmanıza, işin içinden çıkamamanıza( ilk bakacağınız için) neden olacaktır.

bahçe süsleri ustamgeliyor.jpg

Aynı zamanda yapacağınız balkon dekorasyonu yaparken bahçe haline gelmesini hedefleyerek aşırı fazla bitki alarak da bakımlarından dolayı bıkabilir pes edebilirsiniz. Bitkilerin bakımı her zaman göründüğü kadar kolay olmayabilir. Ekeceğiniz ürünler her zaman çiçek olmak zorunda değildir, sebze de ekerek küçük olan balkonunuzda verim alabilirsiniz. 
 
balkon çiçekleri.jpg

Nasıl bir balkon dekorasyonu yapacağınıza karar verdikten sonra, seçmeniz gereken bitkileri de sorup öğrendikten ve aldıktan sonra şimdi sıra balkonunuz için doğru görüntüyü yakalayacağınız saksı modellerine geldi. Cıvıl cıvıl bir atmosfer yakalamak istiyorsanız ana ve gösterişli renkleri tercih etmelisiniz. Örneğin bir saksınız sarı, biri pembe, biri yeşil, biri mavi gibi renklerle neşeli bir dekorasyon yapabilecekken, daha soft bir görüntüye sahip olmak istiyorsanız da yapmanız gereken tüm saksılarınızın renginin aynı olması olacaktır. Krem rengi, açık gri, hasır rengi veya hasır kaplı saksılarla istediğiniz soft bir görüntüyü kolayca yakalayabilirsiniz. 
 
balkon dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Bitki bakımı her zaman çok kolay olmaya bilir. Fakat ilk başta da dediğimiz gibi daha kolay bakımı olan bitkiler seçerek ilk deneyiminizde bıkmadan ve kolayca bakabileceğiniz bitkiler seçebilirsiniz. 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler