Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Mevsimlere Göre Bahçe Bakımı

Mevsimlere göre bahçe bakımı veya benzeri konularda ustamgeliyor deneyimlerinden faydalanmak isteyen kişilere rehber olacak bu yazıda sizleri çok şey bekliyor.

Bilindiği gibi insanların gözleri gibi baktıkları bahçelerin en büyük düşmanları ilgisizliktir. Özellikle dönemine göre yapılmayan bakımlar veya bilinçsiz bir şekilde yapılan uygulamalar bahçelerin bir anda hasar almasına ve verilen emeklerin boşa gitmesine neden olabilmektedir.

Bakımsız bahçe.jpg

Bu konuda yapılan birçok hata vardır ve bu sebeple düzenli bir bahçeleri olmasını isteyen kişiler özellikle bahçe bakımı hakkında tam anlamı ile bilgi sahibi olmalıdırlar. Bahçelerde öncelikle döneme en uygun bakım işlemleri uygulanmalıdır. Örneğin kış aylarında sıfırın altına kadar düşecek olan hava sıcaklıkları tüm bitkileri olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Bu sebeple bitkilerin üzerinde biriken karlar her zaman temizlenmeli ve aynı zamanda bu dönemde kurumuş olan dallar mutlaka budanmalıdır. Bu sayede tüm bitkiler kış mevsimini minimum hasar ile atlatmış olurlar.

Bu dönemde bitkilerinin zarar görmemesini isteyen kişiler için bir diğer çözüm ise sera benzeri yapılar ile bitkilerin hem güneş alabilecekleri hem de kar veya yağmur gibi etkenlerden etkilenmeyecekleri yapılar yapmaktır. Soğuk havalar bitkileri ve toprağı ne kadar etkiliyorsa aynı zamanda sıcaklarda ciddi zararlar verebilmektedir. Bahçe bakımında mevsim ve hava şartlarına göre davranmak her zaman için bahçe sahiplerinin bilmesi gereken ilk kuraldır. Sıcak havalarda sürekli olarak güneş ile muhatap olan bitkilerde zaman içinde kuruma ve dökülme gibi belirtiler görülebilmektedir.

Kurumuş çiçek.jpg

Mevsim Şartlarının Bahçeler Etkileri

Bu durumu engellemek için ise yeterli oranda sulama yapılmalı ve aynı zamanda doğru aşılama teknikleri ile bitkilerin ömürlerinin uzaması sağlanmalıdır. Özellikle sulama konusunun bahçe bakımında ne kadar önemli olduğunu herkes bilmektedir. Bu sebeple bahçe yapımında öncelik her zaman sulama tertibatına verilmelidir. Mart ve nisan ayları da bahçe bakımında çok önemlidir çünkü kış aylarının zorlu şartlarını atlatan bitkilere zindelik kazandırıp onları yaz aylarına hazırlamak için birçok işlem mart ayında yapılmaktadır.

Budama veya gübreleme gibi bitkiler için hayati önem arz eden işlemler mutlaka bu dönemde yapılmalı ve gerekiyorsa profosyonel bir destek alınmalıdır. Mayıs ve haziran dönemi ise bitkiler için çok önemlidir çünkü bu dönemlerde havalar birden bire ısınır ve bitkilerin gelişimleri direkt olarak etkilenebilir. Bu sebeple bu dönemlerde bitkiler ile pek fazla işlem yapılmaz. Ancak her zaman olduğu gibi sulama işlemi aksatılmadan devam etmelidir. Mevsimlerin bahçelere etkileri hakkında araştırma yapan kişiler mutlaka hangi dönemde neler yapmaları veya neler yapmamaları gerektiği hakkında gerekli bilgileri bulabilmektedirler.

Özenerek hazırladıkları ve büyük emekler verdikleri bahçelerini bilinçsiz bir şekilde yaptıkları işlemlerden dolayı kısa zaman içinde kaybeden kişiler çoğu zaman bunun pişmanlığını yaşamaktadırlar. Çünkü bahçe bakımı sanıldığı kadar kolay olmayan ve her adımda çok dikkatli olunması gereken bir konudur. Bahçelerde hangi tür bitki yetiştiriliyorsa mutlaka o bitkinin türüne en uygun bakım işlemleri yapılmalıdır. Bilindiği gibi her bitkinin sahip olduğu özellikler farklıdır ve bu sebeple yapılan bakım işlemleri her bitki için uygun olmayabilir. İnsanların sorunsuz bir şekilde bahçe bakımı yapabilmelerinin en önemli kuralı bu konu hakkında bilgi sahibi olarak işe başlamalarıdır.

Bahçe sulama.jpg

Bahçeleri Mevsimlerin Etkilerinden Korumak

Özellikle aynı bahçe içinde farklı türden bitkiler yetiştiren kişiler bu konulara kesinlikle çok daha fazla özen göstermelidirler. Bahçelerde istenen bitkilerin yetişmesi veya bahçelerin uzun ömürlü olması için altın kurallardan biri de toprağın veriminin artmasıdır. Bunu yapabilmek için yılın belli dönemlerinde yapılan gübreleme işlemlerine özen gösterilmeli ve mutlaka toprağa en uygun olan gübre veya ilaçlar seçilmelidir. Bu seçimlerde yapılacak olan bir hata hem toprağın verimini azaltacak hem de bitkilerin ölümüne neden olabilecektir.

Mevsime göre nasıl bahçe bakılır veya hangi mevsimde hangi işlemler yapılır gibi konularda deneyimli olan kişiler her zaman için hayallerini süsleyen muhteşem bahçelere sahip olabilmektedirler. Mevsimsel bahçe bakımı ve buna benzer birçok konuda hizmetlerin verildiği sitemizde isteyen herkes kendilerine sunduğumuz ücretsiz teklif al seçeneğimiz ile bahçelerin bakımı konusunda profosyonel bir destek alabilmektedirler. Bu sayede bindir emek ile belli bir yere getirilmiş olan bahçeler çok daha verimli ve çok daha şık bir şekilde dizayn edilip ömürleri arttırılabilmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler