Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Matbaa Nedir? Ne işe yarar?

Matbaa, dünya tarihinde gelmiş geçmiş en önemli icatlardan biridir.

Matbaayı ilk icat eden Johannes Gutenberg’dur. Hollanda’ da 15. Yüzyılda tek tek harf basma tekniğini kullanmıştır. Matbaa Osmanlı Devleti'ne ise 1926 yılında Lale devrinde İbrahim Müteferrika tarafından getirilmiştir. Matbaa, dünya tarihinde gelmiş geçmiş en önemli icatlardan biridir.

matbaa hizmetleri ustamgeliyor.jpg

Matbaa'nın diğer adı da basım evidir. Yazıları, resimleri, şekilleri kağıt, deri veya kumaş gibi malzemelere basarak çıkartılmasını ve aynı zamanda çoğaltılmasını sağlayan makineye matbaa denir. Dergiler, gazeteler, el ilanı, poşetler, romanlar, broşürler, kataloglar, düğün davetiyesi, ambalajlar, ambalajlar üzerine yerleştirilen, kartvizit, etiketler, ve bunlara benzer hür türlü ürün matbaalarda basılmaktadır.

matbaa hizmetleri fiyatları ustamgeliyor.jpg

Matbaa, dünya tarihinde gelmiş geçmiş en önemli icatlardan biridir. Kitaplar ilk zamanlar elle yazıldıysa da, zamanla daha çok kimsenin faydalanabilmesi için çoğaltma yolları araştırıldı.

matbaa fiyatları ustamgeliyor.jpg

Matbaa ile hangi ürünler basılır ?

*Kartvizit çeşitleri

*Broşür

*Promosyon Ürünleri

matbaa işleri ustamgeliyor.jpg

*Ofset Ürünleri

* Mekan Baskı Ürünleri

*Makbuz-Form

*Rulo Çeşitleri

matbaa ustamgeliyor.jpg

Matbaa'nın hayatımızdaki önemi ortadır. Hayatımızdaki bir çok alanda var oluşunun bizler için oldukça önemi çoktur. Yukarıda bahsettiğimiz bütün ürünler Matbaa da bastırabileceğimiz ürünlerden bir kaçıdır. Günlük gazetemiz, dergimiz, reklam tabelaları gibi... Aynı zamanda tekstil sektörüne baktığımızda kazak, t-shirt, sweet, gömlek üzerine yazılan yazılar, basılan resimler, amblemler her biri matbaanın ürünüdür. Kişiye özel yada şirket olarak da bir çok ürün teminatı mümkündür.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler