Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kışa merhaba derken kuşburnu çaylarınızı da yanınıza alın!

kuşburnunun insan sağlığının üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Kuşburnunun insanlar için en belirgin faydaları şöyledir:

Kuşburnu mucizesi içerdiği yüksek oranda C vitamini, kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerle adeta bir vitamin deposudur. Bunun yanı sıra oldukça kuvvetli bir antioksidan olan kuşburnunun insan sağlığının üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır. Kuşburnunun insanlar için en belirgin faydaları şöyledir:

kuşburnu ağacı.Jpeg


Sonbahar aylarında hasta olmaya son!

İçerisinde bulunan A vitamini, K vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve C vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini destekleyerek güçlenmesini sağlar. Sonbahar ayını ve kış aylarını gripsiz geçirmek isteyenlerin bol bol kuşburnu çayı tüketmelerinde fayda vardır.

kuşburnu çayı.jpg


Vücut yorgunluğuna elveda

Kuşburnu mucizesi, marmelat halinde tüketildiği takdirde vücut yorgunluğunu ve bitkinliğini almaktadır. İçinde bulunan bol miktarda C vitamini ve mineraller ile soğuk havalar yaklaşırken halsizlik ve kırgınlık hissetmenize engel olur.

kusburnu-marmelati-faydalari.jpg

İçerdiği temizleme ve arındırma özellikleri ile kanı temizler. Böylece bağışıklık sistemi güçlenir ve en sık hasta olma potansiyeli olan sonbahar aylarını ve kışı sağlıklı şekilde geçirmiş olursunuz. Ayrıca kan dolaşımını hızlandıran özelliği ile selülit oluşumuna da engel olur.

kuşburnu.jpg


İltihap ve eklem romatizması olanların dikkatine

Kuşburnu, marmelat olarak tüketildiği takdirde vücut içerisindeki iltihap ve eklem romatizmalarına karşı adeta bir kalkan görevi görmektedir. Vücut içerisinde oluşan iltihapların ve eklem ağrılarının yok olması için adeta sihirli değnek görevi gören kuşburnu, etkisinin daha hızlı görülmesi amacı ile marmelat şeklinde tüketilmeye özen gösterilmelidir.

kusburnu-bitkisel.jpg

İçerisinde olan parasetamol sayesinde ağrı kesici özelliği vardır. Vücudunuzun herhangi bir yerinde ağrı yaşıyorsanız bir fincan sıcak bir kuşburnu çayı demleyebilir yahut vitamin deposu olan marmeladından yiyerek ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.Bu sayede hem ağrılarınız azalır hem de bol C vitamini depolamış olursunuz.

kusburnu-cayi.jpg

Kuşburnu içerisinde bulunan oldukça faydalı vitaminler ile kanıtlanmış olan kuvvetli bir antioksidandır. Vücut içerisinde bulunan zararlı bakterilerin atılması ve vücudun temiz olmasında büyük rol oynar. Kahvaltıda 3-4 tatlı kaşığı kuşburnu marmeladı tüketmeniz sonbahar aylarında sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır.

kışın kuşburnu.jpg

Özetle kuşburnunun sağlamış olduğu bu olumlu etkiler ile kış aylarının vazgeçilmezi olmalıdır. Kışın mutlaka bir demlik sıcak kuşburnu çayınızın olması daha sağlıklı bir kış için kaçınılmaz bir durumdur.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler