Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kasım ayı ile etrafımızı saran soğuk algınlığı ile baş etmenin 3 etkili yolu

İş hayatını, eğitim hayatını oldukça olumsuz şekilde etkileyen bu soğuk algınlığından korunmanın yöntemleri işte şöyle:

Kasım ayı ile resmen hayatımıza giren soğuk kış aylarıyla birlikte çoğalan yaygın hastalıklar hızlı hava değişiminden dolayı . Bu dönemde pek önemsenmeyen ve basite alınan soğuk algınlığı, grip, nezle gibi rahatsızlık veren ve kişinin çözümcü yöntemlere başvurmaması halinde oldukça uzayan kişiyi yatağa bağlayan bir hal almaktadır.

soğuk algınlığı.jpg

İş hayatını, eğitim hayatını oldukça olumsuz şekilde etkileyen bu soğuk algınlığı, nezle, grip gibi kış hastalıklarından korunmanın yöntemleri işte şöyle:

hastayken dinlenme.jpg

  • İstirahat

Nezleye, gribe ve soğuk algınlığına neden olan neden olan influenza adını alan bir virüsün neden olması; halsizlik, ateş, şiddetli kas ( vücut) ağrısı ve eklem ağrıları ve kuru öksürük, gibi belirtilerle devam eden ve oldukça hızlı bulaşan bir enfeksiyondur. Öncelikle şayet bu belirtilere sahipseniz ilk olarak yapmanız gereken bulunduğunuz ortamda rahatlığınızı sağlamaktır. Hastalığın etkisini azaltabilmek adına bedeninizin rahat edeceği ortamlarda bulunun, ağır ve fiziksel olan tüm aktivitelerden uzak durun ve dinlenin. Bu süreçte uyumak, savunma sisteminizin güçlenmesi için oldukça faydalıdır.

ıhlamur.jpg

  • Bol bol su, ıhlamur, kuşburnu

Ateşlenen vücut kaybettiği sıvıyı dışarıdan almak zorundadır. Bunun için de hastalık sürecinde bol bol sıvı tüketmelisiniz. Kaybedilen enerjiyi geri kazanmak için gün içerisinde 2 litre su, 3-4 bardak ise ıhlamur, kuşburnu veya ada çayı içmeli. Eğer alkol kullanıyorsanız alkol ve kahve tüketiminden kesinlikle uzak durulmalıdır. Bu içecekler, sıvı kaybına neden olur. Sıvı kazanımı için ıhlamur, kuşburnu, yasemin, papatya gibi vücuda direnç sağlayan bitki çaylarını tüketebilirsiniz.

c vitamini.jpg

  • Soğuk algınlığı = C vitamini

Nezle, grip veya soğuk algınlığı, C vitamini ile fazla savaşamaz bundan dolayı c vitamini içeren besinleri bu süreçte oldukça bol tüketin. Tavuk, balık suyu ile yapılan bol sebzeli çorba ile kendinizi harika hissetmeniz mümkün. Gribe iyi gelen besinler ise kısaca şu şekildedir; balık, tavuk haşlaması, taze sıkılmış meyve sular, taze meyveler, tavuk ve sebze çorbaları, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil çayı, papatya çayı, kayısı, mango, kivi.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler