Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İlk kez boya badana yapacak olanlar için izlenmesi gereken yol haritası

Bir boya badana işlemi nasıl yapılır?

Bir boya ustası pek de ilgisini çekmeyecek bu yazı aslında daha çok evini kendi boyamak isteyenler için püf noktaları içermektedir. Bir boya badana işlemi nasıl yapılır? Yapılacak olan boya badana işleminden önce hangi işlemler yapılmalı? Boyanın rengine neye göre karar verilir? Gibi birçok soruya cevap verebileceğiniz bu yazımızda yeni boya badana deneyiminiz için gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

alçı boya ustası ustamgeliyor.jpg


Boya badana nasıl yapılır?

İlk olarak boya rengine karar vererek işe başlamalısınız. Boyanızın rengine yalnızca sevdiğiniz bir renk olduğu için karar vermeniz doğru bir seçim yaptınız anlamına gelmez aksine yanlış bir seçim bile yapmış olabilirsiniz.

Boya Ustası İstanbul.jpg

Renk seçimi yaparken yapmanız gereken ilk olarak boyayı uygulayacağınız mekânın büyüklüğü olmalıdır eğer geniş bir salonu boyayacaksanız birkaç ton daha koyu tonlar tercih edebilirsiniz. Fakat boya yapacağınız oda küçük bir salonsa mutlaka açık ve pastel boya tonları tercih etmelisiniz. Aksi halde boğucu ve bunaltıcı bir ortam oluşacaktır.

Boya badana işleri.jpg

Daha sonra boyanızı seçtikten hemen sonra boyanacak mekâna yetecek kadar boya alınız. Boyanızı bir tık daha fazla almanız ve yedekte bulundurmanız olası bir aksilik karşısında oldukça rahat çözüme ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu durum özellikle de iki veya üç rengin karışımından oluşturulan renklerde ortaya çıkmaktadır, bir kez tutturulan ton bir daha tutturulamayabilir bundan dolayı biraz fazladan almanızda fayda olacak.

boya fiyatları ustamgeliyor.jpg

Boyanızı alırken aynı yerden gerekli boya fırçası, rulo, fırça sopası, kestirme fırçası, maskeleme bandı gibi gereçlerin tümü alınmalıdır. Bu esnadan boya badana işlemi yapılırken kullanılacak yere ve mobilya üstlerine sermek için büyük ve özel muşamba alımı da unutulmamalıdır.

Boya ve badana İşleri.jpg

Boya işleminize başlamadan önce boyanacak duvar yüzeyi temizlenmeli, kabaran bölümler kazınmalı, gerekirse zımparalanmalıdır. Oluşan göçük, delik gibi kısımlar özel macun, alçı yardımı ile doldurularak kuruması beklenmelidir. Kuruyan yüzeyin ardından o bölgeler zımpara yardımı ile düzeltilmelidir.

boya badana ustası ustamgeliyor.jpg

Eşyalarınızın bu süreçlerde bir araya toparlanarak özel muşamba ile örtülmesi gerekir. Aynı şekilde zeminin de örtülmesi daha az pislenmesi ve daha çabuk temizlenmesi için oldukça önemlidir. Boya badana işine başlarken almış olduğunuz boya kutusu üzerinde yazan miktara göre su ilave ederek takta bir çubuk yardımı ile karıştırın.

Boya ustası (2).jpg

Daha sonra son olarak da duvarınızı boyama işlemine başlayabilirsiniz. Boyadığınız odanın havalanması için en az bir gün camlar açık olarak beklemelidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler