Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Hangi alanda hangi klima kullanılmalı?

Bir evin ya da ofisin iyi bir iklimlendirme sistemine sahip olması, yaşanılabilirliği arttırması açısından oldukça önemli.

Bir evin ya da ofisin iyi bir iklimlendirme sistemine sahip olması, yaşanılabilirliği arttırması açısından oldukça önemli. Hangi ortamda hangi klima tipini tercih etmeniz gerektiğini inceledik.

Klima satın alırken dikkat edilmesi gereken şey, markasından çok, kullanmak istediğiniz alan için uygun olup olmamasıdır. Farklı klima tipleri arasından sizin için en uygununu seçebilmek, oldukça önemli ve gelecekte yaşayabileceğiniz ısıtma/soğutma sorunlarını engelleyebilmek için de şart.

shutterstock_234314884.jpg

Seçenek çeşitliliği ve farklı klima tiplerinin karışık görünmesi nedeniyle stresli ve kafa karıştırıcı bir alışveriş olarak görülse de, aslında ihtiyacınız olanın tam olarak ne olduğunu bildiğiniz sürece, klima satın almak çok da büyük bir sorun değil. Kısa bir süre içerisinde bu işi halletmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan klima tipini bildiğiniz sürece, geri kalan her şey çok daha hızlı bir şekilde yürüyecektir.

Klimaları temelde 6 türde sınıflandırabiliriz:

  1. Merkezî klimalar

En sık tercih edilen iklimlendirme sistemidir. Bunun nedeni, verimli bir şekilde, büyük boyutlu evleri efektif olarak soğutabilmesidir. Merkezî klimalar, serin havayı evin içerisine dağıtır, daha sonra da dışarı atar. İç mekân ısındıkça da soğutmaya devam eder.

Merkezî klimaların kurulumu pek çok planlama ve kritik düzenlemeyi gerektirir. Boyutu kadar uygun şekilde iç ve dış mekânlar için hazırlık yapılması da performansı için oldukça önemlidir.

shutterstock_768501175.jpg

  1. Kanalsız split klimalar

Eğer evinizin farklı odalarını serinletmek istiyorsanız, bu sistemler sizin için en uygunudur. Pek çok kanalsız split klima, dört farklı serinletme ünitesine sahiptir ve hepsi dışarıdaki üniteye bağlıdır. Her odanın termostatı ayrıdır ve böylece serinlik derecelerini ayarlayabilirsiniz. Yalnızca belli bir bölgeyi serinletmek istiyorsanız oldukça mantıklı bir seçenek.

shutterstock_1054134062.jpg

  1. Pencere tipi klimalar

Odanın penceresine yerleştirilen bu üniteler yalnızca tek odayı serinletir. Sıcak havayı çekerek soğutup geri üfler. Küçük bir evde ya da evin genellikle bir ortasında yaşayan kişiler için oldukça verimlidir. Ancak en çok stüdyo tipi ya da 1+1 tipi evlerde tercih edilmektedir.

shutterstock_28625959.jpg

  1. Taşınabilir klimalar

Taşınabilir klimalar da pencere tipi klimalar gibi tek bir odayı serinletir. Uygun fiyatları bu türü tercih edilebilir kılar. Kolaylıkla bir odadan diğerine taşınabilir.

shutterstock_791219383.jpg

  1. Hibrit klimalar

Hibrit araçlar gibi hibrit klimalar da fosil yakıtları yakarak ve elektrikle çalışır. Bu iki enerji tipinden birini tasarruf etmek amacıyla seçer ve bir diğerinden diğerine kolaylıkla geçer. Bu nedenle elektrik faturalarını dert etmenize çok da gerek yoktur. Yazın sıcak havayı evinizden çekip dışarıya üflerken, kışın da sıcak havayı dışarıdan çekip evinize üfler.

shutterstock_539810179.jpg

  1. Jeotermal ısıtıcı ve soğutucular

Jeotermal enerji, sürdürülebilir, uzun ömürlü ve kullanışlıdır. Topraktan aldığı sıcaklıktan etkilenir ve buna göre çalışır, havanın ne kadar sıcak ya da soğuk olduğuyla ilgilenmez. Yerin altına yerleştirilen jeotermal bobinler evi ısıtmak ve soğutmak için çalıştırılır. Kışın sıcaklık topraktan, yazın ise evinizden alınır.

shutterstock_633150176.jpg

Tüm bu iklimlendirme sistemi türleriyle ilgili bilgilere sahip olmak sizi klimalar konusunda yine de uzman yapmayacaktır. Uzman kadrosuyla ustamgeliyor.com’dan klima kurulumu hizmeti için teklif alabilir, size en uygun ustayı tercih ederek kurulum işleminizi kolayca ve hızla halledebilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler