Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ev kiralamadan önce dikkat!

Ev kiralayacak olan herkesin dikkat etmesi gereken önemli hususlar vardır. Gelin beraber inceleyelim

İlk defa ev kiralama işlemi yapacak olanların dikkatine. Kendinize ait bir eviniz var olabilir, bugüne kadar baba evinde yaşamış ve kira ödememiş olup böyle bir deneyime sahip olmamış olabilirsiniz. Artık belli nedenlerden dolayı kiraya çıkmanız gerekiyorsa ( Okul, evlilik, işe yakın bir ev vs.) dikkat etmeniz gereken belli unsurlar olduğunu hatırlatmalıyız.  Bu unsurları daha kolay anlatabilmek ve anlaşılması için maddelere böleceğiz. 

kiralık ev ustamgeliyor.jpg


Bütçe kontrol
 

Elbette herkes gibi sizde şık bir semtte yeşilliğe yakın güvenlik sistemi olan sakin ve güvenliği olan (hatta havuzlu ) bir evde oturmak isteyebilirsiniz. Ancak dikkate almanız gereken hususlar ödenecek kira, bu özelliklere sahip evde geçirilecek zamanın uzunluğu, aidat. 

Akıldan çıkarılmaması gereken bir konu var ki oda kiranın çok çabuk gelecek olması. Diğer bir yandansa kiranın her yıl düzenli bir şekilde artacağını da unutmamalısınız. 

kiralık ev fiyatları.jpg


Ev ve semt önemli

Kiralık ev tutmanın tıpkı yaşaması kadar zor olduğunu söyleyebiliriz. Yaşamayı düşündüğünüz semti ve evi iyi tanıyın. Ulaşıma önem verin ve evinizin etrafında toplu taşıma araçları olup olmadığından emin olun. An merkez olan yerlere kolay ulaşıp olamayacağınızdan emin olmadan evi tutmayın. 

Aynı zamanda market, eczane gibi acil ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabileceğiniz yerlerin varlığından ve yakınlığından da emin olun. 

kiralık evler.jpg


Aidat
 ve ısı hesaplamasını iyi yapın 

Aidatı düşük olan fakat kuzey cephesindeki kombili bir evin kışın masrafları oldukça yüksek olabilir. Aidatı yüksek gelen fakat merkezi ısıtma sistemi olan bir evin gideri az aidatlı kombili evin masrafından çok daha az olabilir. 

kiralık ev fiyatları ustamgeliyor.jpg


Ev sahibini
 tanı 

Tutacağınız evin asıl sahibiyle iyi anlaşmaya  aradaki saygıyı korumaya özen gösterin. Amca teyze yerine hanımlı, beyli konuşmaya özen göstermeniz aranızda oluşacak bir saygı anlamına gelecektir. Eğer imkanınız varsa tutacağınız evin eski kiracısı ile irtibata geçin ev ve ev sahibi hakkında bilgi alın.  

İleride oluşacak herhangi bir sorunu ev sahibi ile anlaşmak adına en baştan iyi bir ilişki kurmanız, ileride oluşacak tüm sorunların çok daha kolay halledilebilmesine olanak sağlayacaktır. 

kiralık evler ustamgeliyor.jpg


Sözleşmeye dikkat
 

Hayatınızın her alanında imzalayacağınız kağıdı dikkatlice okumanız gerektiği gibi, kira sözleşmenizi de dikkatlice okumanız gerekmektedir. Her maddesini tek tek okuyarak onaylıyorsanız imzalamanız ileride başınızın ağrımaması için oldukça önemlidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler