Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ev dekorasyonunun ilk unsuru; duvar dekorasyonu

Yapılan bir araştırmada dekorasyon kelimesi geçtiğinde %80’lik bir kitlenin aklına ev dekorasyonu gelmekte geri karanlık %20’lik kitle ise oteller, Cafeler gibi mekanların dekorasyonunu düşünmektedir. Hangi mekânın olursa olsun dekorasyon üzerine büyük emekler sarf edilen bir işlemdir. Kolay olduğunu düşünülerek işin içine girildiğinde işin içinden kolayca çıkmanın pek mümkün olmadığı dekorasyon işi ayrı ayrı ve bölge ayrılsa da bir bütün olarak birbiriyle bağlantılı geçişlere sahip olması gerekmektedir. Dekorasyonda ihtiyaç duyulan kişilerin ya özel bir kabiliyeti olması ya da ev dekorasyonu konusunda eğitimli olmasıdır. Özel bir kabiliyet ve öngörüsü olan kişilerin bir eğitime tabi tutulmadan da başarabileceği bu iş, bir kabiliyeti olmayan ve hatta dekorasyondan hiç anlamayan kişilerin ortaya anlamsız ve karmaşık bir şey çıkartmasına neden olabilmektedir.

İşinde uzmana olan mimarlar tarafından dekorasyonda olmazsa olmaz bir yere sahip olan ilk unsurun duvar dekorasyonu olduğunu belirtmektedirler. Ancak duvar dekorasyonunun herkesin aklına geleceği gibi yalnızca duvar boyası anlamına gelmediğini belirten mimarlar, duvar dekorasyonu alanında birçok unsurun kullanılabileceğini belirtmektedir.

Duvar kağıtları, desenli duvar boyası, duvar taşları, çeşitli duvar kaplamaları duvar fenerleri, çeşitli duvar aynaları, panolar, resimler ve benzeri birçok el yapımı ürün de duvar dekorasyonu için kullanılabilmektedir.Duvar dekorasyonu yapmak için duvara uygulanan işlemlerle mekânın ölçüsünde göz hileleri yaparak daha geniş, dar, uzun veya kısa gösterilebilmektedir.

Örneğin; alçak tavanlı bir mekâna dekoratif uzunlamasına çizgili bir duvar kâğıdı uygulayarak duvar ile zemin arasındaki mesafenin daha kısa görünmesini sağlayabilirsiniz. Yahut dar bir mekânın daha geniş görünmesi için yine dekoratif bir duvar kâğıdı ile yatay uzanan çizgileri olan bir duvar kâğıdı kullanılmaktadır. Dekorasyonunuzun tamamına göre şekillendirmeniz gereken duvar dekorasyonunuz, rüstik bir ev dekorasyonuna uygun olarak ahşap duvar aksesuarları yahut duvar taşları ile tamamlanabilecekken, minimal bir dekorasyona sahipseniz duvarlarınızda daha sakin açık renkli duvar kağıtları yahut az sayıda pano veya çerçeve kullanmanızı gerektirecektir.

Bohem bir dekorasyonunuz varsa duvar dekorasyonunuzda da el yapımı ve doğal ürünlere yer vererek evinizdeki dekorasyonu bütünleştirerek tamamlamış olacaksınız. Raflar, davana asılan fenerler gibi birçok duvar aksesuarları ile de duvar dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler