Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Eskiyen mobilyaları yenileme vakti!

Gerek manevi değeri, gerek hala sapa sağlam oluşları eskiyen mobilya ve aksesuarları atamamamız için birer sebep.

Bir çoğumuz evdeki, uzun yıllara ait bir çok eskiyen mobilya varlığından rahatsız olsak da atmaya kıyamayız. Gerek manevi değeri, gerek hala sapa sağlam oluşları eskiyen mobilya ve aksesuarları atamamamız için birer sebep.

eski mobilya ustamgeliyor.jpg

O halde sizin için atmaya kıyamadığınız ve hala kullanır halde olan mobilyalarınızı yenileme vakti çoktan gelmiş demektir. Özellikle ahşap mobilyalarda sık kullanılan eski mobilya yenileme yöntemleri bir çok mobilya ve aksesuarda işinize yarayacak ve kullanacağınız odaya yeni bir hava katacaktır.

eskiyen mobilyaları yenileme ustamgeliyor.jpg

Eski mobilya yenileme yöntemleri özellikle zımparalama, cilalama ve boyama olarak 3’e ayrılmaktadır. Kimi zaman sadece zımparalama ve cilalama işlemiyle yenilenen mobilya kimi zamansa yalnızca boyanarak yenilenmektedir. Eskiyen ve manevi değeri yüksek  olan Ahşap dolabınızın kapaklarını sökerek rustik bir kitaplık veya aksesuar koyabileceğiniz şık bir raflık haline getirebilirsiniz.

eski mobilya dizaynı ustamgeliyor.jpg

Kapaklarını söktüğünüz dolabınızın, zımpara işlemini özenle yaparak cilalayın, cilanız kuruyana kadar beklettikten sonra Ahşap dolabınızı kullanacağınız odanın renklerine uygun bir renk seçin ve boyayın. Dolabınızı boyayacağınız fırçanın dolapta iz bırakmaması için fırçayı almadan önce hangi fırçayla hangi malzeme boyanır araştırın.

eski mobilyalar tamiratı ustamgeliyor.jpg

Eskiyen mobilyaları yenileme işleminde, eskiyen bir metal dolabınızı da zımpara ve cila işlemi olmadan yalnızca, isteğinize göre bir renk seçerek yapabilirsiniz. Değişime ihtiyacı olanlar için hem değişim gören mobilyanın son hali, hem de değişim işlemi yapılırken yapılan zımpara, cila, boyama ve süsleme işlemleri birer terapi değerindedir.

eski mobilya yenileme ustamgeliyor.jpg

Annanenizden, babannenizden veya annenizden yadigar olan eski dikiş makinalarınızı elden geçirerek kapağını sökün, dikiş makinanızın mobilyasını evinizde kullandığınız dekorasyon renklerine uygun olacağını düşündüğünüz bir renge boyayarak evinizin holünde uygun gördüğünüz bir köşeye yerleştirin. Eski olan ve yeniye dönüştürdüğünüz mobilyalarınızla kendinizi mutlu hissedeceğinizi göreceksiniz.

eski mobilyalar ustamgeliyor.jpg

Eskiyen mobilyayı yenileme furyası özellikle Türkiye’de son 3 yıldır oldukça sık yapılan bir uygulama olup boya firmalarının sırf yenileme işlemlerine uygun boya çeşitleri çıkartmasına da sebep olmuştur. Boyanması ve koyu renk mobilyayı kolayca kapatması gibi bir çok özelliğe ve renk seçeneğine sahip olan bu boyalar, duvar boyalarından ayrı olarak kokusuz olma özelliklerine de sahip olabiliyorlar.

koltuk modelleri ustamgeliyor.jpg

Ev içersinde en sık değişim yapılan mobilyalar arasında mutfak dolapları gelmektedir. Değişimi, sökümü ve montajı oldukça masraflı ve zor bir işlem olan mutfak dolapları, boyama işlemiyle harika sonuçların alınmasına neden olmaktadır. Taşındığınızda rengini beğenmediğiniz veya eskiden severek yaptırıp artık beğenmediğiniz mutfak dolaplarınızın değişimi için mobilyanıza uygun boya ve rengini seçtikten sonra güzel bir zımpara yapın. Zımpara işleminden sonra boyanızı uygulayarak, uygulanan tek katın kurumasını bekleyin (1-2) saat.

eski mobilyaları yenileme yöntemi.jpg

Kuruyan mutfak dolabınıza gerekliyse (tek katı yeterli olan boyalar var) 2. Katı boyayarak kuruduktan sonra cila işlemini uygulayın. Dolaplarınıza uygun yeni kulp takmayı ihmal etmeyin. Yep yeni bir mutfakla daha keyifli yemekler yaparak uzun süre yenilenen mutfağınızdan çıkmak istemeyeceksiniz.

Mobilya ve marangoz ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler