Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Duyduğunuzda şaşıracağınız maydanozun 6 faydası

Son yıllarda menülerinde en sık tercihler arasında yer alan maydanoz suyu ile ilgili bilmeniz gereken mucizevi faydalar şöyle:

Kimi zaman gündelik yaşamımızda tükettiğimiz gıdaların bizim için aslında ne kadar yararlı olduğunu bilmeden tüketiriz. Hazırladığımız veya yediğimiz yemeklere lezzet veren maydanoz da bunlardan biridir. Faydası saymakla bitmeyen maydanoz kendi başına bir mucize aslında.  Son yıllarda restoranlarda veya kafelerde detoks menülerinde en sık tercihler arasında yer alan maydanoz duyu ile ilgili bilmeniz gereken mucizevi faydalar şöyle:

maydonoz.jpg


Kemik dostu

K vitamini açısından fazlasıyla zengin olan maydanoz kemikleri güçlendirir. Osteoporoz hastalığına karşı koruma kalkanı niteliğine sahip olan maydanoz ve maydanoz suyu kemiklerinizi korumanız için mükemmel bir besin kaynağı

maydanoz-suyu-faydalari.jpg


Bağışıklık sistemi için bire bir

Bağışıklık sistemini güçlendiren maydanoz C vitamini deposudur. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde enerji depolarınızı ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Alerjik ve devamlılık gösteren bozukluklara karşı da savaşan maydanoz, içindeki C vitamini sayesinde enerjinizi yükseltir ve bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir.

detoks.jpg


Kanser savaşçısı

Moskova’da yapılan Fizik ve Teknoloji Enstitüsü, tarafından yapılan araştırmada, Maydanoz içerisinde var olan karnosal bileşeninin kanser hastalığını yenebileceği görülmüştür. Aynı zaman da araştırmada maydanoz içerisin de olan temel yağlarından olan miristisin de kanserli tümör oluşumunu engelleme görevine sahip. Tüm bu özellikler bir araya geldiği zaman maydanoz ve maydanoz suyu için kanser savaşçısı diyebiliriz.

maydanoz-suyu.jpg


Ağız kokusu

Zaman zaman ağızda oluşan veya artık kronik olan ağız kokunuzdan kurtulmak için mükemmel bir çözümdür. Denenen çeşitli yöntemlerin sonuç vermediği ağız kokusunda doğal yöntemlerden biri olan maydanoz ile kolayca kurtulabileceğiniz ağız kokusu için bir tutam maydanoz çiğnemeniz yeterli olacaktır.

detoks-tarifleri.jpg


Zayıflatır

Birçok kişi tarafından merak edilen bu sorunun cevbı evet, maydanoz suyu zayıflatırdır. Diyetisyenler tarafından, danışanlarına sıklıkla önerilen maydanoz suyu, içerisinde bulunan zengin lif ve oldukça az kalori ile kan şekerini dengeler ve karnı tok tutar.

maydonoz-nelere-iyi-gelir.jpg


Saç sağlığı

Dökülen ve cansız saçlardan şikâyetçi olanların derdine derman olacak maydanoz, içerdiği K ve C vitamini ile saçların güçlenmesine ve dökülmenin durmasına yardımcı olur. Erkeklerin sıklıkla yaşadığı bu durumun giderilmesi için düzenli olarak tüketilmesi gereken maydanoz, ister yeşillik olarak ister du olarak tüketilmelidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler